Aktivnosti i atrakcije u Djurslandu i blizini

Djursland je raj na zemlji za one koji žele provesti jedan aktivan godišnji odmor u Danskoj. Ovdje se nudi mnoštvo atrakcija i znamenitosti kao što su npr. Ebeltoft Zoo, Kattegatcenter, Skandinavisk Dyrepark (Skandinavski zoološki vrt), zatim brojne umjetničke izložbe, historijski spomenici, gospodske kuće i dvorci kao i očaravajući krajobraz, u kojem ćete nerijetko naći i izvanredne golfske terene.

Mnoga izletišta su udaljena otprilike jedan sat vožnje automobilom, npr. Legoland, Givskud Zoo i Randers Regnskov (Prašuma Randers).

Smjena straže u povijesnom trgovačkom gradu Ebeltoftu je nešto što nikako ne biste smjeli propustiti, kao i godišnja lučka fešta, festival jabuke, te buvljak.

Na sjeveru se nalazi grad Aalborg sa svojim Tivolijem i Aalborg Zoo. Uvijek su izniman doživljaj i Ljetna fešta u Fellerupu i Lučka fešta u Bønnerupu.

Givskud Zoo

Poput prozora u svijet prirode Givskud Zoo nudi bliski kontakt sa divljim životinjama sa pet kontinenata. Mnoge od tih životinja ste vidjeli samo na filmovima, ali tu ih možete vidjeti i doživjeti uživo u svoj njihovoj veličini i snazi, osjetiti njihov dah, dakle sve one stvari koje Vam ravni ekran ne može u potpunosti dočarati.

Givskud je u početku 1969 g. bio park lavova i prvih godina ste tu mogli vidjeti samo lavove. Vremenom je park rastao u svojoj ponudi i danas se tu može vidjeti preko 120 različitih životinjskih vrsta.

Ovdje možete doživjeti pravi safari bilo da se vozite osobnim automobilom ili pak safari autobusom obilazite park.

Legoland

U Legolandu u Billundu Vas očekuju brzina, napetost i najludje stvari. Da, to je Legoland. Mjesto u kome i odrasli postaju ponovno djeca i puštaju si mašti na volju. Ovdje je kreativnost u punom zamahu i tu ćete susresti vitezove u oklopima, pirate, opasne kauboje, divlje Indijance i još mnogo toga. Ukratko:Najzabavnije igralište za cijelu obitelj. I ono najbolje: Uvijek se dešava nešto novo i uzbudljivo u Legolandu.

Djurs Sommerland

U Djurs Sommerlandu Vam žele dobrodošlicu sedam bajkovitih tematskih zemalja sa više od 60 veselih atrakcija. Doživite iznimno brzu vožnju u 12,5 metara visokom karuselu sa Divljeg Zapada(”Wild West Karussell”) ili uzmite Pony Express i jahajući otkrijte lijepi krajobraz Divljeg Zapada, dok Vam u susret dolaze bizoni i Indijanci vrebaju iz zasjede.

Takodjer možete uživati u dobro poznatim atrakcijama kao što su divovski tobogan ”Thors Hammer”, rafting na rijeci Rio, vodeni zabavni park sa havajskim štihom, Karlos Ballonschaukel i još mnogo toga.

Trgovine

Tijekom ljetnog polugodišta se posvuda mogu naći manji dućani sa osnovnim životnim namirnicama, ali van sezone i za veću kupnju se preporuča odlazak u Ebeltoft ili Grenå. Tu ćete naći i cijele ulice ispunjene malim dućanima i trgovinama.

Dobro je znati

Restoran Stald sa izvrsnom ponudom - za preporuku svakako!