Atrakcije u Moravskoj

Mnogobrojne aktivnosti u Moravskoj zasigurno mogu svačiji odmor učiniti zanimljivijim i aktivnijim. Moravska raspolaže gustom mrežom označenih pješačkih staza i biciklističkih ruta. U ovoj regiji posebno su poznate ”Vinske biciklističke ture” koje svake godine privlače mnogobrojne turiste. Bogat program Spa i wellness ponude u gradovima Jeseník, Luhačovice, Teplice nad Bečvou imaju za ponuditi wellness programe kao i razne tretmane ljepote. Šarmantna sela, gradovi i naselja u Moravskoj nude mnogobrojne aktivnosti kao što su pješačenje, biciklizma, plivanje, ribolov, jahanje te mnoge druge koje mogu učiniti odmor i više nego zanimljivijim.

Atrakcije

  • Industrijski grad Ostrava s obzirom na brzi rast i razvoj zadržao je nekoliko antičkih spomenika ali i važene industrijske građevine koje su zbog svoje arhitekture veoma značajne.

 

  • Grad Opava je važno upravno središte kneževine Fürstentum a kasnije i Schlesines. Najstariji muzej u Češkoj datira iz godine 1814 a smješten je u gradu Opavi.

 

  • Nedaloko od grada Hranice nalazi se najdublja jama od 329,5 metara, speološka istraživanja još uvjek traju.

 

  • Najviša planina Praded visoka 1491 metar iznad mora najviša je planina a ujedno i najhladnija točka u Češkoj gdje prosječna godišnja temperature iznosi 0,9 ºC. tu se nalazi i televizijski toranj visok 162 metra

 

Aktivnosti

*Veoma popularna skijaška područja Altvater, Ramzová, Cervenohorské sedlo, Malá Morávka-Karlov pod Pradedem te Dolní Morava.

 

*U Ostravi se svake godine u lipnju održava natjecanje iz atletike Zlatá Tretra.

*U Ostravi-Vitkovice nalazi se ČEZ Arena gdje se održavaju hokej igre

 

 

  • Lokalna tvornica papira, najstarija je u ovom dijelu Europe što održava neprekidan rad.