search

Sjeverna Češka

 

Na sjeverozapadu Češke nalazi se zanimljiva regija Ústí, češki Ústecký kraj. S obzirom na gustu naseljenost još u ranom srednjem vijeku u okrugu se može naći veliki broj povijesnih mjesta. Najpoznatije su romaničke rotunde na legendarnoj planini Rip, gotička crkva u Mostu (Brüx) i barokna palača Duchcov. U tvrđavi Terezín se nalazi spomen na žrtve kontentacijskog logora Theresienstadt.

Što se tiče prirode, regija Ústí ima puno toga za ponuditi. Zaštićeni krajolici kao što su Nacionalni park Ceské Švýcarsko (Češko Švicarska), krajolik Labské pískovce (Laba pješčenjaci), Ceské Stredohorí (Češki masiv), Lužické hory (Lužičkosrpska planina)…

Priroda je jednostavno nevjerojatna i jedinstvena!

Ljubitelji sporta rado posjećuju trkališta na hipodromu i autodromu u Mostu. Kod Decína ili Borena naći će te odlična područja za penjanje. Krug je, naravno, kao i sve ostale regije Republike Češke isprepleten dobro označenim planinarskim i biciklistièkim stazama. Tu su i odlične mogućnosti vezane uz zimski sport u Rudnoj gori i Lužičkosrpskim planinama (Lužické hory).

Najpopularnija odmarališna područja nalaze se naravno u neposrednoj blizini tekućica: rijeke Labe, Ohre ili Ploučnice, akumulacijskih jezera Nechranice ili Všechlapy ili umjetnih jezera poput onih kod Lovosice koje podjednako privlače pozornost kako domaćeg tako i stranog stanovništva.

Vile, kuće za odmor i apartmani su idealna polazišna mjesta za sve dodatne sadržaje na odmoru!