search

Prag - apartmani i kuće za odmor

Prag je kulturno i gospodarsko središte Češke sa preko milijun stanovnika a smješten je na rijeci Vltavi. Prag je ujedno i šesti po redu posjećenosti gradova u Europi. Jedinstvene srednjovjekovne zgrade, grad burne prošlosti i impozantnih znamenitosti. Očarati će vas Karlov most, ulice u starom dijelu grada, noćni život i još mnogo toga. Karlov most sa 16 lukova mjesto je gdje se svi turisti rado fotografiraju i stvaraju uspomene. Isto tako u staroj jezgri vidjeti ćete Astronomski sat koji je jako popularan i za koji se veže mnogo priča i legendi.

smještaj prag

Smještaj - Prag

Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude i upoznajte Prag, poznatu europsku metropolu koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. Iz smještaja; kuće ili apartmana, krenite u razgledavanje grada, uživajte u češkim specijalitetima i svjetski poznatom pivu u nekom od pubova te doživite Prag noću. Sigurni smo da ćete se htjeti vratiti u ovaj grad. Ne zaboravite da Prag nudi i mnogo predivnih parkova za ugodne šetnje, wellness centre gdje se možete relaksirati i savršene gradske kafiće u kojima možete piti jutarnje kavice. NOVASOL apartmani komforni su i potpuno opremljeni za vaš ugodan boravak u Pragu.

Što posjetiti u Pragu?

Povijesna jezgra nalazi se na UNESCO-vom popisu kulturne baštine i to znamenitosti poput: Sv. Vid, Praški dvorac, Betlehemska kapela i Vyšehrad te još mnogo toga. Odmor u Češkoj nudi pregršt doživljaja za sve uzraste. Povijesno središe Praga područje je površine 866 hektara. Praški dvorac je kompleks zgrada unutar kojih dominira crkva Sv. Vida. Dvorac je sagrađen u 9.stoljeću i vrijedan je posjeta. Oni koji su zainteresirani za češku povijest moraju posjetiti Stari gradski trg i Vjenceslavov trg, Vyšehrad i stari židovski groblje u Pragu, ali i brojne moderne građevine kao što su Plesna kuća, televizijski toranj Žižkov, Kuća Dunava i drugi.

Okolica Praga

Ukoliko rezervirate kuću za odmor u okolici Praga moći ćete više uživati u predivnom krajoliku okolice i posjetiti brojna mala mjesta u blizini Praga. Slapy je dio Vltave i njegova naselje Ždáň, Živohošť, Vitriol ili Rabyně Merin nude nevjerojatne uvjete za kupanje. Impresivan dvorac Karlštejn utemeljio je Charles IV. za čuvanje krunskih dragulja koji se uzdiže iznad rijeke Berounka i njegove kapelice. Od mnogih drugih šarmantnih mjesta oko Praga moramo spomenuti legendarne vrhove Blanik i Rip, Koněprusy špilje na češkom kršu, muzej otvorenog muzeja narodne arhitekture u Přerov nad Labem, vodeni parkovi ili Čestlice Kladno, Loučeň dvorac s divnim parkom.

Kompletnu ponudu NOVASOL apartmana i kuća za odmor možete vidjeti na našim stranicama. Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude još danas.