search

Češka šuma

 

Svatko tko je rezervirao vilu, kuću za odmor ili apartman u Češkoj šumi može sigurno i s ponosom potvrditi da se njegova kuća nalazi na zelenom krovu Europe. Ovo šumovito područje u Republici Češkoj nalazi se na granici sa Njemačkom i Austrijom koje zajedno formiraju planinski lanac dugačak oko 120 kilometara.

Lanac se sastoji od potpuno zdravih šuma sa puno živopisnih jezera, postankom još iz ledenog doba, te je 1993 godine ovom području dodijeljen vrijedan status nacionalnog parka ( nacionalni park Šumava).

Široka mreža pješačkih i označenih biciklističkih staza vodi Vas kroz mnoga mjesta, a između ostalog i do najviše planine na češkoj strani Šumave - Plechý, sa 1.378 metara nadmorske visine. Naše vile, kuće za odmor i apartmani su idealna polazišna mjesta za sve dodatne sadržaje na odmoru.

 

Za svako godišnje doba

Na ljeto je zasigurno jedno od najpopularnijih mjesta za odmor u Češkoj šumi umjetno jezero Lipno. Sa svojom veličinom od 48,7 km² zauzima najveći vodeni prostor u Republici Češkoj i od lipnja do rujna je veliki raj za sve ljubitelje kupnja i plovidbe.

Zimi Češka šuma, sa dobro opremljenim skijalištima, nudi odlične uvjete za zimske sportove. U okolici skijaških područja Železná Ruda, Špicák, Zadov, Churánov, Nové Hute i Kvilda naći će te ne samo prekrasne planinske krajolike, nego i čitav niz uređenih staza za spust i skijaško trčanje. Planinsko selo Kvilda je najviše smješteno naselje u Republici Češkoj na 1.065 metara nadmorske visine.