search

Kuće za odmor Bohemija

Bohemija, Češko ili Češka povijesna je pokrajina u Češkoj koja obuhvaća približno dvije trećine teritorija te države. Velika pokrajina obuhvaća glavni grad države i njeno svjetski najpoznatije odredište – Prag. Ostala okolna područja su Središnja Češka regija (Stredoceský kraj) te regije koje u smjeru kazaljke na satu leže okolo nje: Liberec (Liberecký kraj), Hradec Kralove (Královéhradecký kraj), Pardubički kraj (Pardubický kraj), zapadna polovica Kraj Vysocina, Južna Češka regija (Jihoceský kraj), Pilsen regija (Plzenský kraj), vrlo poznata i omiljena regija Karlovy Vary (Karlovarský kraj) te Ústecký kraj. Istražite ovu pokrajinu iz savršene kuće za odmor ili apartmana s pogledom o kakvom odavno sanjate.

Apartmani Bohemija

Apartmani Bohemija

U središnjoj Bohemiji gotovo svaki grad može vam ponuditi prizore koji uključuju starodavne i očuvane povijesne jezgre. Obvezno posjetite razgledajte mjesta Kolín, Melník, Kladno, Mladá Boleslav, Príbram i Benešov. Ova pokrajina je između ostalog i ulaz u prirodni rezervat pod nazivom Češki raj (Český raj). Radi se o najstarijem zaštićenom prirodnom rezervatu u zemlji. Njegov simbol su prekrasne ruševina dvorca Trosky, a njegove zanimljive formacije stijena Hruba Skala oduševit će sve ljubitelje geoloških fenomena. Sklad prirode na rijekama Berounka i Sázava kao i brana na Vltavi osmiljene su destinacije za izlete, ali i za sportove na vodi. Nema dijela pokrajine Bohemija u kojem vam ne možemo ponuditi apartman ili kuću za odmor. Na vama je samo da odlučite idete li na romantični odmor udvoje, zabavan obiteljski odmor ili veće okupljanje obitelji i prijatelja, jer vam možemo ponuditi velike kuće za odmor kamo se može smjestiti više obitelji pa i velika skupina prijatelja koji svoj odmor žele provesti zajedno.

Bohemija pokrajine

Sastavni dio Liberečke pokrajine čine prirodni rezervati Iser i Lužičko gorje te park prirode Krkonoše. Iskoristite priliku i popnite se na neki od kamenih vidikovaca ili čak metalnih konstrukcija koje se nalaze na najboljim točkama s panoramskim pogledom u zemlji. Još jedna pokrajina bi vam mogla oteti srce svojim brojim kulturnim i prirodnim znamenitostima. Regija oko grada Hardec Kralove dom je zanimljivim srednjovjekovnim  građevinama, među kojima su poznati dvorac Kost, privlačni arhitektonski kompleks koji je tvrđava, dvorac i bolnica Kuks, tvrđava Josefov. Diljem Bohemije nailazit ćete na gradska i ruralna spomen obilježja iz različitih razdoblja. Najstarija ergela u Češkoj nalazi se u Kladruby nad Labem u predjelu Pardubice, osnovana je 1552 godine, a dospjela je na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine. Najzahtjevnije konjske utrke s preponama u Europi održavaju se ovdje, dok se velika utrka s preponama svake druge nedjelje u listopadu odvija u Pardubicama. U blizini također leži najviša točka u Bohemije – planinski masiv Králický Snežník sa 1.423 metara nadmorske visine. Područje Vysočina poznato je po svojoj nevjerojatno dobro očuvanoj i čistoj prirodi, a rijetko je naseljeno. Ovdje očekujte ugodna mala sela, a vožnja do najbližeg grada može potrajati i dulje nego ste pretpostavili. Ovo je područje idealno za ljubitelje aktivnosti na otvorenom te naravno adrenalinske entuzijaste. Ljeti su vrlo posjećena područja Južne Češke oko umjetnih jezera Lipno i Orlik gdje možete pronaći sve vrste zabavnih sadržaja, a posjetitelji vole i poznate južnočeške močvare, kao naravno i Češke šume (Šumava). Zimi su posjetiteljima privlačni zimski centri poput onih u mjestima Churánov i Zadov koja se također nalaze u Češkoj šumi.

Kuće za odmor Bohemija

Grad Pilsen (Plzen) svoj svjetski ugled duguje prvenstveno pivu Pilsner Urquell, jednom od najpoznatijih lager piva na svijetu. Toplo se preporučuje obilazak pivovare za vrijeme posjeta gradu. Nezaobilazna je i poznata tvornica automobila „Škoda“ koja svoje porijeklo vuče iz mjesta Kvasiny. Pilsen također ima značajnu poziciju kao jaki industrijski, trgovački, kulturni i administrativni centar. U biskupskom i sveučilišnom gradu danas živi gotovo dvije stotine stanovnika, pa je to odličan grad po mjeri čovjeka u kojem se možete dobro zabaviti, a ne upasti u velike gužve. Uz pivovaru posjetite katedralu, sinagogu, a ne zaboravite na zoološki vrt. Područje oko gradića Karlovy Vary se razlikuje od ostatka Češke po gustoj podzemnoj mreži toplih i hladnih mineralnih izvora, koja Karlovy Vary čini jednim od najvećih lječilišta u Europi. Oko tri stotine stotinu prirodnih izvora koji tamo pronalaze svoj put na površinu zemlje, „samo“ njih trinaest je velikih i koriste se u medicinske i turističke svrhe. Opustite se kao nikad u termalnoj vodi u kojima su se kraljevi i ostalo plemstvo kupali još od 1370. godine. Područje oko grada Ústí smatra se kolijevkom češke države, jer u dolini rijeke Bilina leži selo Stadice iz kojeg prema legendi potječe ratar Premysl koji je od strane princeze Libuše bio izabran za muža i doveden na njene dvore. Kraljevsko polje sa spomenikom oraču Premyslu češki je spomenik kulture. Regija se proteže kroz dva prirodna rezervata – središnju planinsku regiju i Rudnu goru (Krušne Hory).

Putovanje Bohemija

Bohemija je dom različitim apartmanima i kućama za odmor, od jednostavnih do raskošnih. Pregledajte NOVASOLove kuće za odmor i apartmane te rezervirajte svoje putovanje u Češku još danas.