Atrakcije u Češkoj

Češka raspolaže sa ukupno 12 spomenika, koji pripadaju UNESCO-ovoj Svjetskoj kulturnoj baštini. Pored toga što ova mjesta oduševljavaju posjetitelje svojom osobenošću, ona pružaju i originalnu zabavu u obliku historijskih svečanosti.

Svečanost petolistne ruže u Krumlovu je svečanost koja se održava svake godine u lipnju u čast sv. Václav-a. Posjetitelji bivaju smješteni u doba renesanse i nazoče viteškom turniru ruže.

Fešta St.-Václav-a u Èeský Krumlov-u se održava u listopadu i uvod je u feštu Tržnica St.-Václav-a na trgu námìstí Svornosti,za vrijeme čijeg trajanja od tri dana možete kupiti razne originalne rukotvorine i produkte lončarskih radionica, čipkarica, te kovačkih majstora.

Isto tako velika je i fešta Kraljevsko posrebrenje (das Königliches Versilbern) u Kutná Hora/Kuttenberg koja se održava u lipnju: češki kraljevski rudarski grad biva na dva dana premješten 600 godina u prošlost, u doba izmedju 14. i 15. st. To je gotsko historijsko slavlje koje je zapravo simboličan uvod u početak turističke sezone grada, koji je uvršten na listu UNESCO-ove Svjetske kulturne baštine.

Wellness u Češkoj

U Češkoj ćete naići na mnogobrojne programe u raznovrsnoj Wellness & Beauty ponudi. Mnoga lječilišta i ljekovita kupališta su upravo ono pravo za one medju nama željne opuštanja i uživanja, kao i za one koji žele zaboraviti na svakodnevicu ispunjenu stresom i napuniti baterije, i to po vrlo pristupačnim cijenama.