search

Kuće za odmor Češka

Češka je odlično odredište za odmor u svim godišnjim dobima. Ova lijepa zemlja u potpunosti je okružena starim planinama i puno je više od svog poznatog glavnog grada koji  je doista čudo za sebe. Nema područja gdje nećete pronaći neki dvorac, a onaj u prijestolnici najveći je u Europi s više od sedam stotina soba. Postoji čak dvanaest arhitektonskih spomenika diljem Češke koji se nalaze na popisu UNESSCO-ve svjetske baštine. Otkrijte dvadeset i pet zaštićenih uređenih parkova i četiri nacionalna parka, a o bajkovitim šumama, rijekama i planinama ove srednjoeuropske zemlje ne treba previše trošiti riječi. Svakog dana se probudite u svom apartmanu ili kući za odmor i osvojite novi dio lijepe Češke.

Kuće za odmor Češka

Apartmani Češka

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor još danas i saznajte zašto se posjetitelji Češke vraćaju sretni. Od Zagreba do češke prijestolnice koja leži na sjeverozapadu zemlje vozi se kraće od osam sati, a  naravno da u Češku možete i letjeti. Svi ljubitelji kulture, tradicije, vrtova i parkova ovdje neće ostati razočarani. Zanimljive tekovine ovdašnjih stanovnika učinile su Češku zemlju koja je odlično sljubila tradicionalno i napredno, a ti se svjetovi ovdje ne sudaraju nego stvaraju jedinstven krajolik koji će vam na svakom koraku iskazati svoju dobrodošlicu. NOVASOL vam može ponuditi apartmane te još više kuća za odmor u gotovo svim dijelovima Češke. Tradicionalno ta se zemlja dijeli Bohemiju (Češka) i Moravsku, a neki će reći da bismo tom popisu trebali dodati i Šleziju odnosno Šlesku, povijesnu pokrajinu koja se najvećim dijelom nalazi u Poljskoj, a manjim u Češkoj i Njemačkoj. Bez obzira na to tražite li zabavan odmor s prijateljima, obiteljski odmor pun različitih doživljaja ili romantični bijeg udvoje, Češka vam može pružiti to sve to i mnogo više, a započnite rezervacijom idealnog apartmana ili kuće za odmor.

Apartmani Češka

Zabava i opuštanje u Češkoj

Češka je godinama proglašavana jednom od najsigurnijih zemalja na svijetu. Ako je nešto zajedničko svima, to je želja i potreba da se mi sami i naši najbliži osjećamo sigurnima. Zato je odmor u sigurnoj zemlji odlična ideja, a NOVASOL vam može ponuditi apartmane i kuće za odmor u blizini odličnih sadržaja koji će zaokružiti najbolji doživljaj odmora i odakle ćete odnijeti najljepše uspomene. Na raspolaganju vam je desetak zabavnih tematskih i vodenih parkova u kojima će uživati svi ljubitelji vreve i bezbrižne zabave koja ne prestaje. Među njima su neki koji su vjerojatno više primjereni odraslim posjetiteljima, poput praškog Thrill Parka u kojem će se sve pobrinuti da vas dobro prestraši poput prave uklete kuće. Češka je idejna domovina robotike, a odličan zabavni park iQLANDIA koji će vam predočiti čuda suvremene tehnologije, a nalazi se u Liberecu. U Brnu se nalazi još jedan zabavni park VIDA! Science Centre koji čuda suvremene tehnologija približava djeci, ali i odraslima. Ogroman zabavni park na otvorenom s malenim zoološkim vrtom Mirakulum u Nymburku gdje možete uživati u šumskim stazama, vodenom parku, podzemnim hodnicima te mnoštvu drugih aktivnosti. Praški vodeni park Aquapalace Praha najveći je te vrste u središnjoj Europi. U gradu Znojmo nalazi se zabavni viteški park Excalibur City gdje ćete vi i vaša djeca uskočiti u čarobnu verziju srednjeg vijeka i dobro se zabaviti sa zmajevima i vitezovima. Zaželite li se apsolutnog opuštanja, obvezno posjetite svjetski poznato odredište Karlovy Vary u kojima se uz golf igralište nalazi i nekoliko fantastičnih wellness centara. Tamo se odvija i poznati međunarodni filmski festival. Sudjelujte na polumaratonu u svibnju, a na triatlonu u kolovozu. Odlične terme nalaze se i u obližnjem gradiću Františkovy Lazne. Jachymov je malo mjesto u planinama blizu granice s Njemačkom u kojem se nalaze radonske toplice, a radi se o odličnom području upravo za obiteljski odmor. Jesenky u sjevernoj Bohemiji nalaze se ne samo odlične toplice već i krasan teren za vožnju biciklom i pješačenje. U južnoj Moravskoj u Luhačovicama imate na raspolaganju odlične toplice s mineralnom vodom. U gradu Bohdaneču čak postoji terapeutski wellness centar tradicionalne kineske medicine. Janske Lazne su najpoznatije toplice u Krkonošama.

Putovanje Češka

Češka priroda

Povijesno dramatična pokrajina Sudeti krije planine Krkonoše koje se nalaze na granici Češke i Poljske. Stare planine savršeno su okruženje za pješačenje, planinarenje i vožnju biciklom. Osim spomenutih toplica tu je i prekrasni nacionalni park koji je upisan na popis biosfere UNESCO-a. Na planini izvire i rijeka Laba (Elba), a one se protežu duž rijeke Vltave. Tok Vltave Češkom dug je približno 440 kilometara, a prolazi urbanim i ruralnim sredinama koje bi vam mogle oteti srce svojom ljepotom.

.

Glavni grad Češke

Prag je ne samo glavni grad ove lijepe zemlje već je i svjetska prijestolnica dvoraca s najvećim dvorcem na svijetu. Na starom trgu nalazi se poznati Astronomski sat, a tamo ćete pronaći ulične zabavljače, kafiće, pivnice s ponudom najboljeg piva na svijetu, vijećnicu iz četrnaestog stoljeća, divna barokna zdana pa i božićnu tržnicu u adventno vrijeme.

Rezervirajte svoj apartman i pronađite upravo onu kuću za odmor u Češkoj koja će vam ponuditi upravo onakav odmor o kakvom već dugo sanjate.

Smještaj Češka