search

Varna i okolica - kuće i apartmani za odmor na Crnom moru

Varna je jedan od najposjećenijih gradova ne samo Bugarske već i Europe među gostima koji traže odličan obiteljski odmor ili romantičan odmor u dvoje. Treći najveći grad u Bugarskoj smješten na sjeveru zapadne obale Crnog mora pun je kulturnih, povijesnih i prirodnih bogatstava. Radi se o jednom od najomiljenijih ljetovališta na Crnom moru koje se nalazi na spoju Europe i Azije.

Zbog svoje odlične lokacije Varna ima odličnu klimu tijekom cijele godine. Najhladnije razdoblje je od prosinca do ožujka, a prosječne temperature u stupnjevima Celzija kreću se od 5 do 10. Sličko kao u Hrvatskoj, najtopliji mjeseci su srpanj i kolovoz s temperaturama oko 30 do 35 stupnjeva Celzija. Ima li bolje atmosfere za uživanje na pješčanim plažama? Zanimaju vas temperature mora? Ljeti se Crno more zagrije na 23 do 27 stupnjeva. Nije li to divno?

Šira regija oko grada Varne uključuje neke od najboljih plaža na cijelom Crnom moru. Među njima su Golden Sands, St. Constantine i Helena Resorts, a poznate su ne samo po svojim širokim pješčanim pojasevima, već i mineralnim izvorima.

Varna je kolijevka najstarije europske civilizacije. U Varni možete vidjeti izloške najstarijeg pronađenog zlatnog blaga na cijelom svijetu (4600 – 4200 godina prije nove ere). No to bi trebao biti tek početak vaše akcije obilazaka. Brojna druga blaga iz kasnijih razdoblja će vas oduševiti, a ostavili su ih Tračani, Grci, Rimljani, Bizantinci i stari Bugari. Muzeji Varne pravo su nalazište različitih blaga i bogatstava, a među njima je četvrta po veličini rimska kupelj Europe.

Varna je doista kozmopolitski grad. U njoj možete uvijek naći umjetničke i kulturne izložbe i sadržaje u galerijama kao i spomenutim muzejima. Za njima ne zaostaju folklorne priredbe, glazbena događanja, balet, opera, kazalište, kinoteke i priredbe na otvorenom.

Gastronomija cijele Bugarske je raznolika, a u njoj se ističu razne salate, peciva, variva i druga lokalna jela. U Varni i okolici postoje brojni restorani i gostione koje nude tradicionalna jela.

Ljubitelji noćnog života i zabave dobro će se provesti u Varni, jer se uvijek nešto događa, a klubovi su orijentirani na međunarodnu publiku. Krenete li u obilazak trgovina, ugodno ćete se iznenaditi odličnom ponudom, a možda još i više odnosnom cijene i kvalitete.

Zato pretražite našu ponudu kuća i apartmana za odmor i rezervirajte svoj smještaj za odmor iz snova u Bugarskoj.