search

Golden Sands - vile, kuće i apartmani za odmor na zlatnom pijesku

Kilometri i kilometri lijepih pješčanih plaža koje se protežu zapadnom obalom Crnog mora sjeverno od Varne čekaju vas u mjestu Golden Sands (bugarski: Zlatni pyasatsi). Radi se o najpoznatijem i omiljenom bugarskom ljetovalištu. Nalazi se na samo sedamnaest kilometara sjeverno od središta grada Varne, a prijelaz iz grada u ovo naselje neprimjetan je te su gotovo spojeni. Golden Sands privlače goste ne samo iz cijele Europe već i iz obližnjih azijskih zemalja. Varna ima međunarodnu zračnu luku koja ima svakodnevne veze s većim europskim i većim azijskim gradovima u regiji. Autobusne linije povezuju Golden Sands s Varnom, a postoji i posebna autobusna linija koja ih povezuje sa zračnom lukom. Vrlo lako možete unajmiti vozilo doputujete li zrakoplovom, a poželite li otići na neki zanimljivi izlet.

Golden Sands svoje ime duguju staroj gusarskoj legendi. Mit kaže da su drevni gusari zakopali veliko blago na obali nedaleko Varne. Rijetko gdje ćete doživjeti tako bistro more uz pješčane plaže kao što je ova. Bugarska je lijepa, no kada doživite odmor u Golden Sands razumijete zašto je ovo daleko najomiljenije odredište cijele regije. Ljetovalište leži između divnih plaža i prekrasnog parka prirode koji se također naziva Golden Sands. Nevjerojatan spoj Crnog mora i bjelogorične šume s nekoliko vrsta plemenitih hrastova doista je prizor koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Brojne lipe i brijestovi stariji su više od stotinu godina. Park skriva lijepe dijelove koji su prekriveni grmovima jorgovana i jasmina, a tu je i zanimljiva crnogorica koju predvodi crni bor. Posebna zanimljivost parka prirode su brojne fontane s pitkom vodom koje su same umjetnička djela i nalaze se po cijelom parku.

Vlasti i stanovnici Golden Sandsa vrlo su savjesni i svjesni prirodnih bogatstava kojima raspolažu i zato iznimno paze na kvalitetu mora, čistoću kvarcnog pijeska svojih plaža, ali i na ponašanje posjetitelja i svojih stanovnika, zato postoje neka ograničenja vezana uz ceste i parkiranje no to će, vjerujte nam, vaš odmor učiniti samo boljim i ljepšim. Mirisi mora, zlatni pijesak i šume uz šetnicu iz snova – što više poželjeti na odmoru u Bugarskoj?