search

Varna - vile, kuće i apartmani

Na ovom području Bugarske se nalaze mnoga mjesta za odmor u kojima su i naše vile, kuće za odmor i apartmani. Osim Varne, s međunarodnom zračnom lukom, tu su još Chaika, Sv. Konstantin, poznata Zlatna plaža i drugi.

Varna leži u sjeveroistočnom dijelu Bugarske, direktno na Crnom moru. Varnska regija je oduvijek bila najvažniji centar znanosti i kulture u cijeloj zemlji. Posebna važnost razvoju poljoprivrede u ovom dijelu Bugarske pripada vinogradarstvu. Na području Varnske regije se nalaze jedni od najstarijih vinskih podruma u cijeloj zemlji, dok je poljoprivreda u ovoj regiji najvažnija. Uživajte u prekrasnom krajoliku uz čašu vina domaćeg vinara.

Ljeti se Varna može vrlo dobro nositi i sa glavnim gradom Bugarske: kulturni i rekreacijski program je veliki, ulice, parkovi i fasade terasa poredanih lučkih gradova su velikim dijelom modernizirane, uz veliki izbor restorana, trgovinama i hotelima u centru.

Turisti iz cijele Europe koji dolaze na odmor donose sa sobom najnovije trendove i internacionalni flair u Varnu – svejedno da li se radi o modi, glazbi ili slobodnim aktivnostima.

Naselje Odessos (grad na vodi) osnovano u 6. st. pr. Kr. od strane Grka razvijalo se kasnije pod Rimljanima i Bizantom kao trgovački grad. Danas je Varna zahvaljujući svom obalnom položaju postala važan gospodarski i industrijski centar. Ne samo da je svjetski poznato ljetovalište, nego i kulturni centar Bugarske. Svake godine u lipnju i srpnju organizira se međunarodni glazbeni festival „Varnjansko ljeto“. Direktno u starogradskom krugu Varne uzdiže se monumentalna građevina, katedrala Kristova Uznesenja.

Sa svojim mnogobrojnim vrstama drveća, grmova, cvijetnjaka i aleja, veliki morski park dugačak preko 8 kilometara i veličine preko 80 hektara savršeno je područje za rekreaciju kako za domaće stanovništvo tako i za turiste. Na dugačkoj pješčanoj plaži sa druge strane morskog parka, pa sve do luke imate sve na raspolaganju što je potrebno za odmor na plaži u Bugarskoj!

Noćni život

U Varni počine beskrajna zabava dok padne noć. Svjetla, glazba i zabava dokle vam oči sežu. Mješoviti show programi u središtu egzotične atmosfere, uz to izvanredna kuhinja i birana pića – i zabava pod zvijezdama može početi. Ako želite plesati, onda su noćni klubovi na plaži savršeno mjesto za vas. A kada se zasitite plesa i poželite odmoriti, onda se sa koktelom uputite u jedan od mnogih, malih barova na plaži.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Varni i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Bugarskoj.