Bugarska je zemlja sa bogatom tradicijom, kulturom, arhitekturom, poviješću i zanimljiva je destinacija koju tek treba otkriti. Pored velikih gradova tu je i obilje skoro netaknute prirode. Svaki dan možete doživjeti nešto novo ili pak opušteno ljenčariti na pješčanoj plaži okupani suncem. Izvan sezone Vas očekuje ugodna, blaga klima a zimski period je idealan za skijanje u brdima.

Bugarska je još uvijek destinacija u kojoj možete po jako povoljnim cijenama provesti godišnji odmor, ali i koja ubrzanim koracima ide naprijed te već danas raspolaže sa smještajnim kapacitetima koji se ne bi postidjeli istih ili sličnih u Zapadnoj Europi.

 

Obala Crnog mora

Ca. 376 km duga obala Crnog mora odlikuje se prelijepim pješčanim plažama, koje se ubrajaju među najljepše u cijeloj Europi. Kilometrima su duge, sa pijeskom zanosne zlatne boje te imaju pretežito ravan prilaz moru i obrubljene su zelenim obroncima.

Ovdje u vrijeme ljetne sezone možete uživati preko 300 sati na suncu, te stoga i ne čudi što su ga Rimljani nazvali Pontus Euxinus - gostoljubivo more. Ali i Vama će se zasigurno svidjeti romantične luke i sela, kao što je npr. slikovito ribarsko mjestašce Nessebar, gdje ćete uživati u poslijepodnevnoj kavici u jednom povijesnom okruženju sa pogledom na azurno more i male brodice koje se na laganom povjetarcu ljuljuškaju u luci.

 

Sjeverna Bugarska

Na sjeveru se nalazi stari studentski i prvi glavni grad Bugarske - Varna. Varna je prekrasan grad za sve, a ne samo za one željne sunca. U zračnu luku svakodnevno pristižu zrakoplovi iz cijelog svijeta. Sunčana plaža ili Albena su poznata imena bugarskih odmarališta u kojima se može provesti miran obiteljski odmor.

 

Sunčana plaža

U glavnoj sezoni na Sunčanoj plaži se odvija život kao u Costa Brava ili Majorci, ali također samo nekoliko kilometara dalje, od vesele i napučene plaže, se mogu pronaći mirna obalna područja. Malo južnije se nalazi Burgas, drugi grad po veličini sa međunarodnom zračnom lukom na obali. Wellness ovdje nije nepoznata riječ jer postoji mnogo termalnih izvora, a u toplicama se nude masaže, tretmani ljekovitim blatom te brojne druge ponude.

 

Neovisno o tome za koje mjesto se odlučite, vjerujemo da će te jako uživati.