search

Sunny Beach - vile, kuće i apartmani na crnomorskom pijesku

Sjeverno od Burgasa i Nessebara u Bugarskoj nalazi se Sunny Beach. Više od 8 kilometara širokih pješčanih plaza sa šetnicom ostavlja dojam pravog svjetskog ljetovališta. Sve što vam treba za najbolji obiteljski odmor ili za zabavu s prijateljima, a sigurno i romantični odmor udvoje, nalazi se u Sunny Beachu.

Brojni europski gradovi povezani su sa zračnom lukom u Burgasu i više puta dnevno, a vožnja od Zagreba bi trajala približno dvanaest sati. Od zračne luke u Burgasu do Sunny Beacha treba vam malo više od trideset minuta vožnje. Vrlo je jednostavno unajmiti vozilo i otići na izlet u unutrašnjost gdje za jedan dan možete posjetiti važne povijesne lokalitete i uživati u nevjerojatnim bugarskim krajolicima. Klisure i spomenici te nalazišta u blizini Shumena, povijesno Veliko Tarnovo pa čak i gradovi Burgas (na jugu) i Varna (na samom sjeveru) skrivaju toliko povijesti i ljepote da ćete poželjeti ostati još dulje.

Za one koji bi više voljeli jednostavno uživati bez dodatnog putovanja tu su odlični organizirani izleti drvenim brodovima s posadom koja će vas odlično zabaviti. Na prostranim plažama nalaze se svi zabavni sadržaji koje biste mogli poželjeti: od onih za najmlađe do najbržih jetski jurilica za odrasle.

Uz plažu se nalaze na stotine trgovina i štandova s povoljnom ponudim i nećete se morati brinuti u slučaju da nešto zaboravite kod kuće. Ovdje možete kupiti sve i to povoljno. Broju trgovina odlično pariraju klubovi i barovi koji se natječu u tematskim zabavama, happy hour ponudama u ljubaznošću djelatnika. Svi će pokušati pogoditi odakle dolazite i onda će se pokušati pohvaliti znanjem vašeg jezika.

Nikako ne propustite posjetiti obližnji Nessebar, gradić koji je nasipom spojen s kopnom, a nasred nasipa nalazi se jedan od simbola regije – prelijepa vjetrenjača. Djeca i odrasli uživat će na beskrajnim plažama Crnog mora u Sunny Beachu.

Zanimljivost: u tom dijelu svijeta kimanje glavom znači „ne“, dok odmahivanje znači „da“ pa pripazite budete li pitali za upute, jer bi se moglo dogoditi da razgledate puno više nego biste početno željeli.