search

Burgas - vile, kuće i apartmani

Burgas je drugi grad po veličini na bugarskoj obali Crnoga mora. Područje je nekada bilo naseljeno trakijskim plemenima dok je u srednjem vijeku tu izgrađena mala utvrda koja je nazvana Pirgos. U 17 st. na mjestu današnjeg Burgasa nalazilo se mjesto pod imenom Achelo-Burgas. Temelji današnje luke su postavljeni davne 1903 godine. Danas je Burgas je važan trgovački, industrijski i kulturni centar. U vrijeme promjena Burgas je pokušao pronaći svoje novo lice. Baš kao u Varni postoji široki raspon ponuda u muzejima i crkvama, jedan morski zeleni park i velika luka. Lijepi, mali željeznički kolodvor se nalazi pored luke, autobusnog kolodvora i taxi službe. Točno odavdje vodi velika Aleksandrovska ulica, pa sve do centra. U centru se nalaze sve znamenitosti i svi kulturni objekti.

Plaže se sastoje od crnog, magnetičnog pijeska. Zbog nizine obale pored Burgasa su se stvorila tri jezera: Atanasovsko, Burgasko i Mandrensko.

Zabava

Ponuda je ogromna: kabaret, gospel, predstave, barovi i trend diskoteke na otvorenome koje su apsolutni hit. Ljubitelji noćnog života mogu se zabavljati do ranih jutarnjih sati.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Burgasu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Bugarskoj.