Aktivnosti i atrakcije u Štajerskoj

Muzeji - Top 5 najposjećenijih mjesta u Štajerskoj

  • Benediktinska zaklada-samostan (Benediktinerstift) Admont sa najvećom samostanskom bibliotekom (Klosterbibliothek) u svijetu i kontrastima punim Privatnim muzejom (Privatmuseum) Austrije.
  • Erzberg,štajersko prakamenje, uvodi u bogatu, često pustolovnu i napetu rudarsku tradiciju.
  • Austrijski muzej na otvorenom u Stübing-u - jedan od najvećih muzeja te vrste u Europi, govori o povijesti seoske kulture Austrije.
  • Savezna ergela (Bundesgestüt) u Piber-u kao domovina lipicanera prezentira pozadinu mita o ovim ponosnim bijelim konjima.
  • Zoološki vrt i Prirodni park Schloss Herberstein - štajerska kultura i priznati rad sa preko 130 životinja sa 5 kontinenata.

 

Godišnji sajmovi/Pučke svečanosti

Maraton u Grazu.

Sportska ponuda

Mountainbike, pješačenje, nordijsko hodanje- Nordic Walking, Ski alpin, alpinizam, jahanje, rafting, golf, tenis

Vidici / panorama / mjesta

Prirodni park Steirische Eisenwurzen

Prirodni park Steirische Eisenwurzen krase izuzetno šumsko bogatstvo, netaknuti prirodni krajobraz i romantične riječne doline. Kao europski geopark, sa mrežom geološki posebnih krajobraza Europe, prirodni park se razvio u vodećeg ponudjača na području geološke ponude i od 2004 g. je vlasnik UNESCO-ovog certifikata kao Global Geopark.

Tematske pješačke staze, otvoreni i pristupačni kanjoni i vodopadi pored nebrojenih športskih mogućnosti nude i idealne uvjete za opušajući godišnji odmor usred netaknute prirode. Doživljaj za osjetila kreiran pomoću sljedećih elemenata prirode:voda, drvo, željezo i kamen.