Aktivnosti i atrakcije u Beču

Zabavni parkovi

Bečki Prater je istovremeno i veselo i uzbudljivo, ali i ugodno i mirno mjesto. Na jednoj strani se nalaze atrakcije poput nostalgičnog ringlšpila i super modernog roller coaster-a, dok Vas na drugoj strani u dijelu nazvanom ˝zeleni Prater˝očekuju prostrani travnjaci na kojima možete ležati i uživati na suncu, zatim drveća koja pružaju idealnu hladovinu za predah izmedju aktivnosti i zabave i mirni puteljci. Dakle, deviza glasi- zabava i užitak.

Muzeji (izbor)

 • Dvorac Schönbrunn
 • Zoološki vrt Schönbrunn
 • Umjetničko-povijesni muzej (Kunsthistorisches Museum)
 • Prirodoslovno-povijesni muzej (Naturhistorisches Museum)
 • Dvorac Belvedere
 • Hofburg
 • Muzej lipicanera (Lipizzaner-Museum)
 • MAK - Muzej primjenjene umjetnosti
 • Sigmund-Freud-Muzej

 

Shopping-centri

Bečka najpopularnija ulica za shopping je zasigurno Mariahilfer Straße koja se nalazi izmedju Altstadt ( starog dijela grada) i Westbahnhof-a. Tu će Vas očarati na stotine trgovina specijaliziranih za modu, nakit i accessoires. U starom gradu, oko Kärntner Straße, Graben i Kohlmarkt se nižu otmjene trgovine, draguljarnice i parfumerije.

Bečke tržnice i sajmišta

Izvrsne tržnice stvaraju tipični bečki doživljaj kupovine. Ovdje Beč pokazuje svoj legendarni 'Melting Pot of Nations'-karakter: Bečki humor (Schmäh) se prepliće sa istočnoeuropskim šarmom, orijentalni štih sa južnjačkim temperamentom.

Skoro da ne postoji nešto što ne možete naći na bečkim tržnicama. Od voća, povrća, cvijeća, perzijskog kavijara, sušija, indijske Tandoori kokoši, pa do Döner Kebab-a, školjki kamenica i zemički sa Leberkäs-salamom: sve to imaju bečke tržnice i marketi preko cijele godine i ovisno o godišnjem dobu mijenja se asortiman što daje poseban šarm gradu.

Naschmarkt: Kod Secession i Theater an der Wien: Najveća i najpoznatija tržnica u Beču, nudi mješavinu izmedju bečkih i internacionalnih specijaliteta. Svake subote ćete tu naći i buvljak.

Rochusmarkt tržnica:na atraktivnoj shopping-ulici:ponuda- životne namirnice, voće, povrće, cvijeće i izvrsna ponuda sira.

Crkve

Samo u poznatom prvom okrugu su tijesno jedna do druge smještene mnogobrojne crkve, svaka za sebe fascinira stilom gradnje: Stephansdom, Ruprechtskirche, Dominikanerkirche, Jesuitenkirche, Franziskanerkirche, Annakirche, Malteserkirche, Augustinerkirche, Kapuzinerkirche, Michaelerkirche Minoritenkirche, Peterskirche, Kirche Am Hof, Schottenkirche, Maria am Gestade

Dvorci

 • Dvorac Schönbrunn
 • Dvorac Belvedere

Vidici / Panorama / Mjesta

Teško ćete naći grad u svijetu da ima toliko zelenila, kao što je to slučaj u Beču - i to u samom cenru grada. Parkovi i vrtovi obogaćuju sliku grada; Zabavni park Prater, Wienerwald (Bečka šuma) i Lobau su mjesta idealna za šetnje, izlete, pješačenje i vožnju biciklima.

Parkovi dvoraca Schönbrunn i Belvedere, Prater, Zoološki vrtovi Schönbrunn i Lainz, te poljane , šumarci i cvijeće Bečke šume nude zaista izvrsnu promjenu i alternativu švrljanju starim dijelom grada.

Lobau, Alte Donau, Donauinsel ili Donaukanal - su idealne lokacije na obali Dunava koje Bečani koriste za odmor i rekreaciju i provode ugodne trenutke u tamošnjim kafićima, barovima i restoranima.

Znamenitosti

Španjolska dvorska škola jahanja (Spanische Hofreitschule) : U baroknom ambijentu dvorca Hofburg gosti se mogu diviti poznatom baletu lipicanera, umjetnosti jahanja dovedenoj do savršenstva- od pirueta do kapriole.

Španjolska dvorska škola jahanja u Beču je jedina institucija u svijetu u kojoj je ostala očuvana još od doba renesanse i još se i danas nepromjenjivo njeguje klasična umjetnost jahanja visoke škole. Preciznost pokreta lipicanera u skladu sa glazbom je nezaboravan doživljaj za gledatelje.

Rezervirajte svoj apartman ili kuću u Beču i uživajte na odmoru iz snova u Austriji.