Aktivnosti i atrakcije u Austriji

Važne narodne svetkovine / festivali

 • Festival Salzburger Festspiele: od 1920. se u Salzburgu od sredine lipnja do konca kolovoza svake godine održava festival kulture u čast W. A. Mozarta. Osim tog festivala posebno se za Duhove održava festival posvećen baroknoj glazbi.

 • Čarolija došašća u Beču: praznično okićeno i osvijetljeno drveće u parku Rathauspark i 145 božićno dekoriranih štandova tradicionalne tržnice Christkindlmarkt

 • Dvorac Schönbrunn: tradicionalne rukotvorine, ručno izrađeni nakit i rustikalni božićni ukrasi

 • Dvorac Belvedere: božićno selo s desecima koliba koje nude slatku okrepu i pozivaju na dokolicu

Posebne aktivnosti / atrakcije

 • Gradišće: postanite vindoradar ("Winzer") u mjestu Porpuh (Purbach): U Porpuhu se ljubitelji vina mogu sami okušati u vinogradarstvu i doživjeti pretvaranje grožđa u vino. Uz krilaticu "doživjeti vino" lokalni vinogradari zaniteresiranim pojedincima iznajmljuju sto trseva posebne crne sorte. Vinogradari prate svoje novopečene kolege od samog početka i uvode ih u teoriju i praksu te pomažu pri pojedinim koracima u vinogradu kao i pri radnjama vezanim uz samu prozvodnju u podrumima.

 • Vožnja drezinom: Razgledajte središnje Gradišće sa željezničke pruge. Ljubitelji ovog osobitog prijevoznog sredstva (kojeg načešće viđamo u smiješnim scenama filmova o divljem zapadu) imaju priliku vlastitom se snagom voziti po 23 km dugoj staroj pruzi od Blaufränkischlanda do Oberpullendorfa. Vožna drezinom Sonnenland povezuje jedanaest mjesta središnjeg Gradišća i time nudi brojne ideje za eventualne izlete.

 • Cesta u Alpama prema Großglockneru: Nezaboravna ljepota prirode nacionalnog parka pri panoramskoj vožnji visokim planinama najpoznatijom cestom u Alpama. 48 km vožnje između pokrajina Salzburg i Tirol vodi vas kroz sve klimatske i vegetacijske zone između Austrije i Arktika: livade, šume, pašnjaci, stijene i led. Cilj: Das Ziel: najviši vrh Austrije Großglockner vidine 3.798 m.

 • Austrijski put romantike: između Salzburga i Beča proteže se "Romantikstraße" od resorta Salzkammergut preko predalpskog pojasa, područja Strudenau i Nibelungenau sve do Wachaua. Ukupno približno 380 kilometara.

 • Beč: glavni grad Austrije posjeduje jedinstvenu ljupkost: kavana Sacher, zabavni park Prater ili palača Hofburg - toliko je toga za otkriti.

 • Štajerska cesta jabuka: Štajerska cesta jabuka ukupne duljine 25 km počinja u blizini Gleisdorfa na autocesti Wechselbundesstraße (B54) i prostire se preko pet općina. Na proljeće četvrt milijuna vaćaka zablista punim cvatom i tako je regija dobila svoj nadimak "Voćnjak Austrije". Drvene oznake koje nalazite uz put uputit će vas gdje se nalaze tradicionalni umjetnički obrti i gdje se mogu naći domaća blaga ove regije meda, mošta i vrhunskih žestica.

 • Vinska cesta južne Štajerske: Uz približno 25 km dugu vinsku cestu južne Štajerske između Ehrenhausena i Leutschacha, oko koje se nalaze brojni gusto raspoređeni vinogradi, nižu se ilidlična mjesta Berghausen, Ratsch, Sulztal, Glanz, Langegg, Schloßberg i Eichberg-Trautenburg.

 • Cesta sira Bregenzerwald: Sve što ima veze sa sirom naći ćete na cesti sira "Käsestraße Bregenzerwald" ukupne duljine 70-ak km. Naziv ne predstavlja samo jednu cestu već čitavu regionalnu mrežu, kvalitativno optimiziranje proizvoda i smisleno udruživanje snaga. Regionalne osobitosti, slike mjesta s povijesnim građevinama u "šumskom" stilu, starinske rukotvorine i tradicionalne priredbe odvest će posjetelje ove ceste u vlastiti idilični svijet.

Zimski sportovi

Austrija je kao stvorena za zimske aktivnosti! S više od 800 sportskih zimovališta Austrija svojim posjetiteljima nudi necjerojatnu ponudu: 22.000 km najboljih skijaških pruga, 16.000 km staza za nordijsko skijanje i mnogo drugih aktivnosti nevezanih uz skijanje kao što su jedrenje i klizanje na jezerskom ledu, penjanje po ledu, planinarenje s krpljama ili snow-rafting. Obtelji sigurno neće ostati kratkih rukava: u Austriji možete nevjerojatno povoljno uživati u zimskim radostima. Austrijske regije sa zimovalištima imaju bogatu ponudu obiteljskog turizma.

Nekoliko ideja za vaš sljedeći skijaški pohod u Austriju

 • Tannheimertal: skijaška zona Tannheimertal je odlična za početnike i obitelji no tamo ćete zateći i jednu zahtjevnu FIS stazu. Tu se nalaze i topovi za umjetni snijeg, besplatni ski-bus, skijaški obilasci, staze, pruge za sanjkaše, prirodna klizališta, curling i zaprežne saonice.

 • Kreischberg: osjetite radost zimskih sportova - sunce na licu, sloboda u planinama i vi usred svega toga na Kreischbergu. 29 km staza za obitelji kao i posebnih pista za one željne posebnih doživljaja. Očekuje vas veličanstvena, snježna zima. Zabava i akcija na tekućoj vrpci u Tubing-Areni, na brzim i sporijim stazama, u odbojci na pijesku i još mnogo toga.

 • Lesachtal: Zimovanje daleko od masovnih okupljlišta - osvijetljena sanjkališta, curling, zimsko planinarenje, klizanje ili planinarenje s krpljama. Na 50 km dugoj stazi za nordijsko skijanje "Grenzlandloipe" dugoprugaši će naći idealne uvjete. Ljubitelji alpskog skijanja će u obiteljskom zimovalištu Golzentipp/Obertilliach (1400 m - 2200 m) biti u svom elementu. Tko želi uživati u mir, daleko od službenih staza, uvijek može uživati u površinama dubokog snijega u okolici.