search

Himara-Qeparo - kuće za odmor

Provedite nezaboravan odmor u mjestu Queparo u Albaniji! Zašto baš Qeparo? 

Ovo malo šarmantno mjesto očarati će vas svojim krajolikom i ljepotom! Smješten je na 450 metara nadmorske visine, na brežuljku. Dijeli se na dva dijela: stari i novi Queparo. Qeparo karakterizira tradicionalna albanska arhitektura, crkvice, te kamenom popločene ulice. Novi dio grada obiluje lijepim plažama, a ljubitelji kulture u blizini grada mogu posjetiti tvrđavu Porto Palermo koja će vas se sigurno dojmiti.

Queparo uz ostalih 6 mjesta pripada općini Himara. Himara (Himarë) se nalazi u jugozapadnom dijelu planinskog vijenca Akrocerauni (2045 m) koji se uzdiže nad Jonskim morem, nacionalnog parka Llogara na sjeverozapadu i prema granicama rijeke Borsh na jugozapadu, uključujući neke od najljepših plaža koje su pravi biseri Jonske rivijere u Albaniji.  Piratska pećina se nalazi svjeverno od Himare do koje možete doći čamcem ili brodićem. Tu se nalazi pravi mali raj. Prirodna pećina, prema legendi utočište piratima. Ovo je poseban albanski dragulj  vrijedan divljenja i posjete. Albanija se svake godine sve više razvija na svim poljima i jedna je od sve posjećenijih turističkih destinacija u Europi.

Ukoliko ste željni adrenalina i aktivnijeg odmora obližnja mjesta smjštena su na obroncima planina. Vrhovi Tsika, Avgo, Messimeri neka su od poznatijih planinarskih izazova za  one malo hrabrije.

Sigurni smo da ćete se zaljubiti u ovo malo mjesto i da ćete se vratiti ovdje na odmor. Himara, također nudi pregršt mogućnosti a ljeti je to pravo mjesto za ljubitelje morskih radosti. Himara ima plažu dugu šest kilometara koju posjećuju brojni gosti. Povedite svoju obitelj u Albaniju na odmor i provedite nezaboravne trenutke. Vaši će mališani uživati gradeći kule u pijesku a vi ćete se relaksirati kupajući se i sunčajući na predivnoj plaži.

Pogledajte NOVASOL ponudu kuća i apartmana u Albaniji i rezervirajte za sebe i svoju obitelj apartman ili kuću za odmor po vašim željama i krenite u razgledavanje predivnog krajolika Albanije.