search

Himara - kuće za odmor

Provedite nezaboravan odmor u gradu Himara (Himarë) na jugu Albanije. Himara je jedan od najprivlačnijih gradova na Albanskoj rivijeri! Pitate se zašto? Albanija je zemlja sunca, predivnih krajolika i dugih pješčanih plaža!

Grad Himara sastoji se od dva dijela: Stara Himara, koja se na uzvišenju spušta prema moru i nova Himara, u zaljevu Spille. Grad Himara je ujedno i centar regije i općine Himara koja uključuje mjesta 7 mjesta: Dhërmi, Palase, Vuno, Pilur, Qeparo, Shen Vasilije, Kudhës i Iliasi.  U vrijeme toplih mjeseci predlažemo uživanje i odmaranje na šljunčanoj plaži koja  je poznata po Kraljevskom izvoru vode. Plaža je čista i more je idealno za kupanje. Himara je poznata po divnim, većinom šljunčanim, plažama, te pokojoj pješčanoj. Spilla, glavna plaža na Himari  je najveća plaža albanske rivijere, a duga je čak 6 km. Postoji nekoliko klubova, diskoteka i restorana koji su nanizani duž plaže. U gradu ćete imati prilike razgledati neke od predivnih crkava i to baš unutar tvrđave.

Himara - pregršt mogućnosti za idealan godišnji odmor

Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude još danas i istražite ove predivne dijelove Albanije. Albanija je još uvijek neistražena mediteranska zemlja koja svaku godinu sve više učvršćuje svoj položaj na listi poželjnih turističkih destinacija za odmor. Duge pješčane plaže, blaga klima, topla ljeta neki su od karakteristika ove zemlje.

Aktivni odmor u Himari 

Mjesta koja pripadaju općini Himara smještena su na obroncima planina. Vrhovi Tsika, Avgo, Messimeri neka su od poznatijih planinarskih izazova. Ako ste ljubitelj planinarenja i planinskih vrhova ovdje ćete imati brojne mogućnosti za aktivni odmor. Ukoliko volite vožnju brodom, uputite se u obližnju luku Gramata koja je i svojevrsni muzej na otvorenom. Tu ćete imati prilike vidjeti neke od natpisa na grčkom jeziku još iz 3.st. prije nove ere.

NOVASOL vam nudi pregršt modernih apartmana u blizini plaža gdje vam je sve nadomak ruke. Rezervirajte još danas komforan apartman iz NOVASOL ponude i provedite divne trenutke u Himari, u Albaniji!