search

Gjiri i Lalzit - odmor s pogledom za zalazak sunca

Gjiri i Lalzit, zaljev Lalzit ili Lalezit, međunarodno je poznat i kao Lalzi Bay, Bay of Lalzi ili Lalzëz. Radi se o području nedaleko grada Drača u Dračkoj regiji. Još jedan albanski naziv za to mjesto je Gjiri i Shen Pjetrit ili Zaljev svetog Petra.

Plaže zaljeva Lalzit

Ovdje ćete pronaći kilometarske pješčane plaže s pogledom na otvoreno more i blage brežuljke u daljini. Regija Drač je uvijek bila dobro prometno povezana, a i danas je najveća albanska luka na Jadranu. Zato je i ovaj više kilometarski potez fine i široke pješčane obale omiljen ne samo među posjetiteljima iz Albanije već i inozemnih gostiju. Naziv nosi po obližnjem selu Lalzëz, a proteže se od rta Rodon (s ruševinama dvorca slavnog vojskovođe Skenderbega) na sjeveru do rta Bishti i Palles na jugu kod naselja Rinia. Široke pješčane plaže u nekim su dijelovima uređeno nude suncobrane, a cijelo se područje iz godine u godinu sve više razvija i nudi sve više zabavnih sadržaja, osobito u blizini lijepih širokih i pješčanih pojaseva poput ovog.

Odmor u području Gjiri i Lalzit

Tražite li mjesto za miran odmor uz more u Albaniji, ovo bi moglo biti idealno mjesto za vas. Široki  pješčani pojas blago se spušta u plitko more koje nudi beskrajan krajolik za bezbrižnu dječju igru ili opušteno uživanje uz knjigu na toplom  povjetarcu. Najveći grad regije, Drač,  udaljen je samo dvadesetak kilometara, a u njemu možete pronaći sve zabavne sadržaje koji bi vam trebali, od trgovačkih centara do wellnessa. Ovdje vam neće nedostajati restorana, ni manjih trgovina. Posjetite obližnji rezervat, Rrushkull u kojem se nalazi maleni zoološki vrt. Cijeli zaljev okružuju borovi šumarci koji mirišu na ljeto. Osim povijesnih znamenitosti poput ruševina crkava i dvoraca te bogatstava koja su tkanje povijesti regije i grada Drača. S više od 250 sunčanih dana godišnje i prosječnim temperaturama 22-35 stupnjeva Celzija, zaljev Gjiri i Lalzit teško da je odabir s kojim ćete pogriješiti.

Tražite li mjesto za odmor u blizini pješčane plaže u sunčanoj Albaniji, Gjiri i Lalzit se nalazi samo 280 kilometara vožnje od Dubrovnika, a pružite će vam nezaboravan odmor u kući ili apartmanu koji izaberete.