search

Berat - kuće za odmor

Rezervirajte predivnu kuću ili apartman za odmor iz NOVASOL ponude u gradu kojeg nazivaju najljepšim gradom Albanije! Posjetite jug Albanije gdje se smjestio ovaj lijepi gradić. Berat je udaljen 120 kilometara od Tirane.

Grad Berat sastoji se od tri dijela od kojeg je najpoznatiji stari dio gdje je smještena srednjovjekovna tvrđava. Ona je zapravo i najveća znamenitost koju posjetitelji rado obilaze. Donji dio grada dobro je očuvan i tu se nalazi veći dio crkava, sveukupno 40. Grad ima i 30 džamija što mu daje status grada muzeja, a koji je  potvrđen također i UNESCO-vim uvrštavanjem na listu europske baštine. Berat je smješten na obroncima planine Tomori i jedan je od nastarijih naselja u Albaniji.

Primjetiti ćete dok budete šetali gradom,  da ga krase i kockasti prozori na starim kućama poviše grada, pa se nerijetko čuje da je Berat grad sa tisuću prozora. Dio grada Mangalem gdje su kuće sa kockastim prozorima ima oblik piramide a kuće većinom potječu još iz 18.stoljeća. Berat krase predivne građevine od velike povijesne važnosti.

Iznimna povijesna jezgra

Za ljubitelje kulture će ovdje imati mnogo toga za istražiti. Posjetite Nacionalni muzej ikona smješten u beratskoj tvrđavi ali i Etnografski muzej u kojem se nalaze izloženi vrijedni predmeti iz svakodnevnice koji vjerno ocrtavaju povijest stanovnika ovih krajeva. Kroz postavu muzeja najbolje ćete upoznatu kulturu i povijest ovog grada ali i same Albanije. Vidjeti ćete originalne alate, posude za pripremu hrane, narodne nošnje i mnogo toga još.  Prošetajte gradom i uživajte u ljepotama ovog čarobnog grada. Rezervirajte apartman ili kuću za odmor u Berutu i posjetiti i ostale gradove u Albaniji.

Albanija je još uvijek neotkriveni dragulj koji sve više privlači goste u svoje odaje. Uz predivnu obalu prepunu rajskih plaža, gradovi u unutrašnjosti nose svoje kulturno nasljeđe koje vrijedi posjetiti. Izaberite još danas apartman iz NOVASOL ponude i krenite na put u Albaniju!