search

Albanija - susret Jonskog i Jadranskog mora

 

Posjetite Albaniju i otkrijte zemlju prelijepe prirode, dugih plaža, snježnih planinskih vrhova, jezera i živahnih gradova. Albanija leži u srcu Sredozemlja na jadranskoj i jonskoj obali gdje vladaju ugodne temperature, sunčani dani i kraljevske plaže.

Smještaj u lučkom gradu Draču (Durrësu)

Drač (Durrës) je povijesni grad utemeljen 627. godine prije nove ere od strane grčkih kolonista. Leži na jadranskoj obali na dijelu koji je najbliži glavnom gradu Tirani.

Grad je često mijenjao vladare tijekom tisućljeća i zato je njegova povijest zanimljiva, a o njoj svjedoče brojni povijesni spomenici koje vrijedi posjetiti. Tijekom tisućljeća Drač se istaknuo kao prometno sjecište i trgovačko središte.

Drač je krajem prvog desetljeća 21. stoljeća doživio ne samo industrijski već i turistički procvat. Obnovljena je infrastruktura, a pritom su uređene brojne plitke pješčane plaže sa sadržajima za posjetitelje. Zato je Drač idealno mjesto za obiteljski odmor, dok pomaže i blizina glavnog grada i zračne luke. Potražite apartmane u Draču u NOVASOLovoj ponudi.

Što posjetiti na odmoru u Albaniji

Amfiteatar: Radi se o jednom od najvećih i najljepših povijesnih zanimljivosti koje su očuvane iz antičkih dana grada Drača. To je najveći amfiteatar na balkanskom poluotoku, sagrađen u drugom stoljeću, kapaciteta 20000 gledatelja. U 10. stoljeću su na njegovoj površini sagrađeni kapelica i groblje. Dio galerija, stube i arena mogu se posjetiti. Amfiteatar otkriven je slučajno 1966. kada je jedan građanin Drača kopao u svom vrtu. Zbog razornog potresa danas je iskopana samo trećina antičkog grada.

Arheološki muzej: U njemu ćete imati priliku vidjeti bogatu ponudu povojesnih svjedočanstva Albanije, osobito zanimljivih iskopina.

Danas Drač nudi pregršt zanimljivosti te ponude aktivnog i kulturnog odmora. Ljeti je to živahno mjesto idealno za obiteljski odmor.

Odmor u Albaniji