Zimovanje u Švedskoj

Zapanjujuće plavo nebo, blistav sunčev sjaj, svjetlucavi novi snijeg i nekoliko stupnjeva ispod ništice - zima kakva je nekada bila.

Pitate se što znače zvjezdice? Naši stručnjaci ih koriste kao oznaku kvalitete smještaja za odmor. Jednostavno: što je više zvjezdica, to je veća udobnost smještaja.
Pritisnite za aktivaciju kartice

Planinska područja Švedske nude poklonicima skijaškog trčanja kilometre označenih i uređenih staza, koje se protežu u nedogled i omogućavaju im da se bave svojim hobijem na sigurnom i pouzdanom terenu. Kod uređenja se naravno mislilo na sve vrste skijaša: od strmih staza za one odvažnije među Vama do jednostavnijih spustova za najmlađe ljubitelje zimskog športa, bilo da preferirate snowboarding, slalom, carving ili telemark skijašku tehniku.

Zima u Švedskoj je uvijek poseban doživljaj, koji ne mora uvijek biti stotinama kilometara daleko. Alpsko skijanje Vas očekuje već na gorju Hallandsås u Halland-u. Tu se nalazi i područje Kungsbygget, koje se,poradi velikog broja danskih turista, još naziva i danski skijaški centar. U Småland-u se nudi zimski raj Isaberg sa 8 spustova. Branäs, Sälen, Idre i Åre su omiljene skijaški centri sa gotovo neograničenim izborom crnih, crvenih i zelenih staza, masovno izbrazdanih staza za skijaško trčanje, uzbudljivog druženja nakon skijanja, te noćnog života.

No, zimski odmor ne mora istodobno značiti skijanje. Potražite avanturu i zaputite se na skuter safari, doživite vožnju saonicama koje vuku psi, okušajte se u ribolovu kroz rupu u ledu ili pak penjanju po ledenim formacijama.

 

Kada je najbolje posjetiti planine?

Oko Nove godine su dani kratki - za mnoge ljubitelje zimskog športa najbolje doba za putovanje. Upravo tada osjetite moć prirode i elemenata i doživite zimsku idilu na planini. Drugi pak poduzimaju svoj odmor nešto kasnije , kada su dani malo dulji i hladnoća malo blaža. Ima li što ljepše od proljetnog sunca na južnom obronku ili šetnje po snijegu sa naprtnjačom punom slatkiša - ili kada se pak počastite grgečom kojega ste sami ulovili.