Zimovanje u Slovačkoj

Tihi užitak u Slovačkoj: Nezaboravan zimski doživljaj uz mnogo snijega i planine kojima nema kraja.

Pitate se što znače zvjezdice? Naši stručnjaci ih koriste kao oznaku kvalitete smještaja za odmor. Jednostavno: što je više zvjezdica, to je veća udobnost smještaja.
Pritisnite za aktivaciju kartice

Slovačka, prožeta fascinirajućim planinskim lancima i prirodnim uvjetima koji pogoduju svakom zimskom športu, predstavlja jednu od najboljih destinacija zimskog odmora i to je javna tajna među svim ljubiteljima zimskog športa. Ovdje ćete naći mjesta, u kojima ćete uživati svoj mir i doživjeti pravu zimsku idilu. Istodobno, ovdje se održavaju i internacionalna športska natjecanja, kao na pr. biatlon u Osrblie-u. Lijepa strana zimskog odmora u Slovačkoj je ta, što u ovoj,skoro još uvijek neotkrivenoj zemlji, nema tzv. masovnog turizma.

Bilo da putujete sami ili u grupi, Slovačka je idealan izbor kako za obitelji sa djecom, tako i za one starije, koji će zasigurno uživati u odmoru, zabavi i opuštanju. Atraktivna je i poradi svog položaja i relativne blizine većini europskih zemalja, jer se do nje može doći automobilom.

Ovdje će svoje mjesto naći i oni među Vama, koji će skijaške staze radije zamijeniti opuštenim šetnjama po snijegu i uživati u očaravajućim prizorima snijegom obavijenih dolina, visoravni, te usnulih sela usred bajkovitog pejzaža.

Rijetko koja europska zemlja se može pohvaliti takvim prirodnim ljepotama kakve krase Slovačku čak i u zimskom periodu. Nećete moći sakriti svoje oduševljenje fascinirajućim planinama sa stotinu glečerskih jezera, gustim šumama, brojnim nacionalnim parkovima, vodopadima, lječilištima, a tu je i prijestolnica Bratislava na poznatom Dunavu.

Od velikih planina najpoznatije su Visoke Tatre, Niske Tatre, Mala i Velika Fatra, te Slovački raj.

| Administrator
(Prvi puta objavljeno: )