Zimovanje u Poljskoj

Kroz zapadni, južni i istočni dio Poljske protežu se raznoliki planinski vijenci, od sredogorja do Visokih Tatra, koje imaju izrazito alpinski karakter. Uprkos internacionalno poznatim skijališnim centrima kao što je Zakopane u Visokim Tatrama, zimski odmor u Poljskoj za naše pojmove predstavlja još uvijek nešto egzotično.

Pitate se što znače zvjezdice? Naši stručnjaci ih koriste kao oznaku kvalitete smještaja za odmor. Jednostavno: što je više zvjezdica, to je veća udobnost smještaja.
Pritisnite za aktivaciju kartice

Izuzetno dobri snježni uvjeti vladaju prije svega na jugu Poljske, u Karpatima i Sudetima. Najviši planinski vijenac su Tatre, čiji vrhovi dosežu visinu i do 2.500 m. Gotovo sve planine leže u graničnom pojasu , tako da je moguće posjetiti i susjedne Češku i Slovačku. Oni koji baš i nisu oduševljeni vrevom skijališnih centara, mogu svoj zimski odmor provesti u jednom od bajkovitih i usnulih malih planinskih naselja.

Za ljubitelje aktivnog odmora pružaju se izvanredne mogućnosti različitih sadržaja kao što je penjanje po ledenim formacijama u Visokim Tatrama ili pak prošireni skijaški obilasci kroz prelijepu prirodu. Posjetite i Zakopane, glavni grad zimskog odmora u Poljskoj i internacionalni skijališni centar ili pak putujte tragovima prošlosti kroz istočne Krkonoše i posjetite mjesta poput Szklarska Poreba, Karpacz i Jakuszyce. U mjestu Szklarska Poreba se nalazi i najduži spust nazvan Lolobrygida, dužine 4.444 m, te moderna ski-arena Szrenica. Poljska nudi staze kako za početnike, tako i za one nešto naprednije, ali i za prave profesionalce. Ovdje i ljubitelji skijaškog trčanja, spusta, kao i snowboarderi neće ostati uskraćeni za užitak na snježnom pokrivaču.

Poljska kao destinacija zimskog odmora nudi izvanredne mogućnosti za aktivan odmor u prekrasnom prirodnom okruženju, protkan kulturom i tradicijom. Dođite i uvjerite se sami!