City Break - Provedite nezaboravan odmor u poznatim europskim gradovima!

Planirate otići na kraći izlet u jedan od predivnih europskih gradova? Izabrali smo za vas neke od najljepših europskih gradova koji samo čekaju da ih otkrijete sa svojom obitelji i prijateljima! Upoznajte najljepše gradove u Europi i otkrijte njihovu bogatu povijest i kulturne znamenitosti te uživajte u lokalnoj gastronomiji! Posjetite poznate zanimljivosti europskih gradova o kojima svi govore, kao npr. Eiffelov toranj, Karlov most u Pragu ili Koloseum u Rimu. Posjetite Genovu, Veronu, SienuNapulj ili Krakov.

NOVASOL apartmani većinom su smješteni u samim središtima gradova ili u neposrednoj blizini.

Pitate se što znače zvjezdice? Naši stručnjaci ih koriste kao oznaku kvalitete smještaja za odmor. Jednostavno: što je više zvjezdica, to je veća udobnost smještaja.
Pritisnite za aktivaciju kartice

Donosimo vam pregled istaknutih gradova koje možete posjetiti i koji će vam pružiti nezaboravan odmor!

Stockholm

Stockholm je jedan od najljepših metropola na svijetu i nalazi se u Švedskoj. Priuštite si odmor u gradu koji fascinira. Stockholm se sastoji od 14 otoka koji su povezani sa 57 mostova, te pruža ogromno bogatstvo umjetničkog, kulturnog, te sadrži mnoštvo rekreativnog sadržaja. Ne propustite posjetiti staru četvrt Gamla Stan, diviti se prekrasnom krajoliku oko Stockholm-a, uspeti se na toranj vijećnice grada Stokholma i uživati u zelenilu National City parka.

City Break Stockholm

Salzburg

Grad u Austriji, bogate svjetske kulturne baštine sa veličanstvenim pašnjacima Nacionalnog parka Hohe Tauern, poznata jezera Salzkammergut te moćni ledenjaci Grossglockner - sve to možete doživjeti u pokrajini Salzburg koja je savršen odabir za obiteljsko odredište.

City Break Salzburg

Berlin

Otkrijte Berlin! Odaberite gradske ture pješice, biciklom ili autobusom, razgledajte mnoštvo spomenika, muzeja i sakralnih objekata iz bogate povijesti i nikako ne propustite shopping u ovom predivnom gradu u Njemačkoj. Prepustite se događanjima glavnog grada i ponesite sa sobom nezaboravne uspomene. Za one željne noćnog provoda Berlin je broj 1 u Europi!

city break Berlin

Nica

Côte d'Azur poznat je po svom glamuru, sjaju i glamuru. Mnogi posjetitelji su otkrili bogatstvo i ljepotu gradova poput Nice, Cannes i St.Tropez te se rado vraćaju svake godine. Sredinom 19. stoljeća stigli su prvi gosti koji su željeli pobjeći iz hladnijih krajeva na sunčanu obalu Francuske. Sama mjesta obiluju egzotičnim biljkama, restoranima, predivnim plažama, barovima i mjestima za zabavu. Ne propustite odmor u Francuskoj.

City Break Nizza

Cannes

Iako je grad poznat u prvom redu po luksuzu i filmskom festivalu, Cannes ima puno više. Šetnja uz poznatu šetnicu ili posjet crkvama i spomenicima te obilazak crvenog tepiha gdje su viđene sve svjetske zvijezde sigurno će vas impresionirati. Uz boravak u Cannesu sa lakoćom možete posjetiti i druge gradove na francuskoj rivijeri.

City Break Cannes

Firenca

Glavni grad regije Toskane, centar srednjovjekovne europske trgovine i financija, moderna metropola te arhitektura i bogatstvo umjetnosti zasigurno će vas ostaviti bez daha. U njemu su živjeli mnogi poznati kao što su: Dante Alighieri, Giovanni Boccaccio, Donatello, obitelji Medici, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Leonardo da Vinci, Filippo Brunelleschi, Michelangelo, Galileo Galilei i drugi. Provjerite zašto. Italija nudi za svakog nešto posebno.

City Break Firenca

Venecija

Zamislite kako je bilo živjeti u Veneciji za vrijeme dok je u gradu živio Vivaldi i skladao svoje simfonije! Veneciji pripada oko 117 otoka i otočića. Osobito privlačnim zasigurno će vam biti Trg Sv. Marka sa svojim 175 metara dugim i raskošnim prostorom, crkvom te sa 99 metara visokim Campanilom (zvonik) i s osobitom duždevom palačom s arkadama zašiljenih lukova, a iznad svega privlači sistem kanala s gotovo četiri kilometara dugim Canalom Grande što presijeca grad u obliku golemog slova S. Romantična vožnja gondolom po Canalu Grande još je i danas obavezni program svakog posjetioca Venecije iako je gondola (godine 1750. bilo ih je preko 12000) nasuprot motornim čamcima danas u velikoj manjini. Rezervirajte svoj odmor u Italiji i posjetite ovaj  čarobni grad jedinstven u svijetu.

City Break Venecija

Rim

Oduvijek ste razmišljali o odlasku u Rim? Zašto ne izabrati apartman u gradu Rimu, ili u blizini glavnog grada Italije? Na taj način možete doživjeti život u Rimu, u neposrednoj blizini. Rim nudi brojne atrakcije. Povijest, umjetnost i kulturna baština mogu se naći u ovom gradu na mnogo načina, tako da definitivno vrijedi posjetiti ovaj povijesni grad.

city break Rim

Prag

Prag je grad bogate povijesti te obiluje spomenicima, muzejima, galerijama i mjestima za zabavu. Nećete moći odoljeti, a da ne posjetite prekrasne dvorce i Karlov most. Grad je čaroban i odmor u Pragu idealan je za obitelji, grupe prijatelja i parove. U Pragu će vas dočekati će vas veliki izbor piva za osvježenje. Uživajte u Češkoj metropoli!

City Break Prag

Budimpešta

Osjetite pulsirajući život ovog drevnog grada na obalama Dunava. Uživajte u kavi u jednoj od poznatih kavana. Nakon posjeta svjetski poznatih Gellrt toplica, zgrade mađarskog parlamenta koja je izgrađena u neogotičkom stilu i smatra se jednim od najboljih primjera historicizma, te mnoštvo ostalih kulturnih i zabavnih sadržaja shvatiti ćete zašto ovaj grad svake godine privlači na tisuće posjetitelja. Središte i centar Mađarske je upravo ovdje! Doživite Budimpeštu!

City break Budimpešta

Šibenik

Šibenik je središte Šibensko-kninske županije, kojoj se područje prostire uz obalu između zadarskog i splitskog, a u unutrašnjosti joj zaleđe dopire do Dinare. Brojni gastronomski lokaliteti ovog vinorodnog područja nude tradicionalne dalmatinske poslastice. Najstariji je samorodni hrvatski grad na Jadranu, smješten gotovo u središtu hrvatske jadranske obale, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, rijeka poznata po svojim slapovima i nacionalnom parku. Njegovo je središte s monumentalnom katedralom i tvrđavama upečatljivi detalj i tako osebujnog krajolika.

City Break Šibenik

Zadar

Grad Zadar  nudi brojne turističke atraktivnosti: tražite li idealan smještaj, autohtone gurmanske delikatese, kulturne znamenitosti, suvremene sportske objekte te raznovrsni izletnički program, odabrali ste pravu destinaciju za odmor, sport i zabavu. Grad Zadar lako je dostupna destinacija kopnom, morem i zrakom. Ima odličnu prometnu infrastrukturu, kojom je izravno spojen s ostalim većim hrvatskim gradovima te izuzetne kapacitete i suvremenu uslugu brojnih marina, a o njegovom povijesnom naslijeđu nekadašnjeg glavnog grada Dalmacije svjedoče bezbrojne građevine i spomenici.

City Break Zadar

 

Split

Split je najveći grad u Dalmaciji te kulturna metropola i nudi brojne kulturno-povijesne spomenike. Dioklecijanova palača u Splitu uključen je u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Od vrha brda Marjan pruža se prekrasan pogled na grad. Rezervirajte smještaj u centru ili njegovoj blizini te uživajte u gradu pod Marjanom.

City Break Split

Dubrovnik

Bez sumnje, Dubrovnik je srednjovjekovni stari grad okružen impozantnim bedemima te je posjet Dubrovniku jedinstven događaj. Bez puno razmišljanja rezervirajte svoj smještaj u Dubrovniku te uživajte u preko 250 sunčanih sati u godini.Posjetite ovaj predivan grad i uvjerite se kako je upravo Dubrovnik jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj!

City Break Dubrovnik

Pula

Pula je najpoznatija po rimskim građevinama od kojih je popularno nazvana Arena, amfiteatar iz prvog stoljeća, šesti po veličini u svijetu. Jedan je od najbolje sačuvanih amfiteatara iz antike u kojem se danas održavaju razni koncerti, manifestacije tijekom ljeta te poznati pulski filmski festival. Pula je grad koji leži na jugozapadnom području istarskog poluotoka. Grad ima dugu tradiciju brodogradnje, vinarstva i turizma. Pula je administrativni centar Istre još od rimskoga doba. Posjetite ovaj predivan grad u Istri i uvjerite se kako je Pula jedan od gradova kojeg svakako vrijedi posjetiti na odmoru u Hrvatskoj!

City Break Pula

Zagreb

Glavni grad Hrvatske, te ujedno i administrativno, kulturno, gospodarsko i političko sjedište. U Zagrebu živi četvrtina ukupnog stanovništva Hrvatske. Zagreb je grad bogate povijesti, zanimljive arhitekture, brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija. Zagreb je i grad kulture sa tridesetak kazališta i isto toliko muzeja te mnogobrojnim galerijama. Posjetite Hrvatsku i uživajte u njezinim ljepotama!

City Break Zagreb

Koji god grad izabrali, nećete pogriješiti! Europski gradovi čekaju na vas - iskoristite City Break ponudu potovanja!