Sigurnost prije svega

Važno je osjećati se potpuno zaštićeno kada izdajete svoju kuću ili apartman. Nezgode su uvijek moguće, no važno je da vam one ne zadaju previše brige, a niti pokvare gostima odmor. Zbog toga smo osmislili način da zaštitimo i vas i goste. Odnosno dva načina: Dodatnu sigurnost za iznajmljivače i Koncept manjih šteta. 

Dodatna sigurnost za iznajmljivače 

Ovu uslugu mogu koristiti vlasnici čije osiguranje odbije naknaditi štetu ili je pokrije samo djelomično. NOVASOL čije je sjedište u Danskoj, ima sklopljenu policu osiguranja sa osiguravajućom kućom koja pokriva štete učinjene na vašoj smještajnoj jedinici. Učešće vlasnika je 135EUR dok osiguravajuća kuća pokriva ostatak.
Osiguranje pokriva:
•    štetu učinjenu na objektu od strane gostiju NOVASOLa, 
•    gubitak od nemogućnosti primanja gostiju zbog potrebnih popravaka na smještajnoj jedinici,
•    osobne ozljede i razumne troškove medicinskog liječenja, prijevoza i sl. vlasnika i/ili gosta ukoliko se može smatrati da ste odgovorni za ozljedu na objektu,
•    i mnogo više od navedenoga.
Drugim riječima, ovo osiguranje vrijedi kao dodatak vašem osiguranju i pokriva dio štete ili cjelokupnu štetu koja prelazi 135€. 

Koncept manjih šteta 

Ukoliko vam gosti naprave štetu na objektu ili razbiju nešto čija je vrijednost do 135€ NOVASOL će vam naknaditi taj trošak. Ne trebate kontaktirati osiguranje, niti diskutirati s gostima oko toga, jednostavno ispunite obrazac koji gost potpiše, priložite račun i mi vam refundiramo novac. 

NOVASOL želi na ovaj način izbjeći nelagodne situacije koje mogu nastati između vlasnika i gostiju jer su isti npr. razbili vašu vrtnu stolicu ili tanjure iz novog servisa. Stoga preporučamo da svojim gostima zajedno s ključem predate i obrazac za manje štete. Tako smo sigurni da štetu neće pokušati prikriti zbog nelagode, jer ionako za nju ne plaćaju. 

Depozit za smještaj grupe mladih

Ukoliko vaša kuća prima grupe mladih, što nikako nije obvezno, gosti su dužni prilikom dolaska ostaviti depozit (po osobi) koji im vraćate tek kada ste se uvjerili da je sve na svojem mjestu.