Ova kamena kuća u Eržišću nedaleko Labina smjestila se u prirodnom kršu, okružena šumom i zelenilom. Pobjeći na tren od svakodnevnice i sakriti se u okrilje ove renovirane, kamenom izgrađene, nekad starinske kuće iz 1907. godine, u najmanju ruku je privilegija. 

Vlasnici, mladi bračni par, svoju su profesiju i strast prema fotografiji pretočili u detalje koji su protkali karakter interijera. Putujući po svijetu prikupljali su godinama sitnice koje ih vesele, i koje će gosti imati prilike vidjeti. Uokvireni  članci iz američkih novina (npr. original izdanje slijetanja na mjesec) , foto aparat  korišten u filmu Žal,  slike poznatih glumica i renomiranih fotografa, zbirka preko 70 aparata koji prikazuju evolucije fotoaparata od najranijih Kodak harmonika do modernih digitalaca, i još mnogo toga iz tematike povijesti fotografije krasi unutrašnjost koja će svakog gosta zaintrigirati.

zbirka fotoaparata CIO096

 ''Mini fully functional'' foto studio dodatna je radost za sve koji će ovdje boraviti. Profesionalne fotografije u pravom studiju biti će posebno iskustvo, koje će gosti moći ponijeti sa sobom. Kao što treba puno truda, znanja i sposobnosti da bi se napravila dobra fotografija, tako isto predanost, oko za detalje i trud čine razliku u uređenju interijera i eksterijera jedne kuće. Vlasnici Rajko i Sanja, uspjeli su u svom naumu, uredili su interijer i eksterijer po svojem „fotografskom oku“ i viziji. Kuću su prije deset godina kupili, i ona je izgledala ovako:

 

kamena kuća CIO096

Pazilo se na svaki detalj, pa se tako,  što je više bilo moguće zadržao izvorni izgled kamene istarske kuće. Kompletna renovacija i preobrazda trajala je punih 5 godina.

kuća za odmor CIO096 novasol

Svaka spavaća soba ima svoje kupatilo, što daje poseban komfor gostima na odmoru, isto tako svaka soba je tematski uređena, a nit vodilja i glavni motiv u uređenju interijera je za njih, jedna i jedina, fotografija.

Prolazeći kroz ovu divnu kuću te wellness zonu, u pogledu na krajolik, osjećaj potpunog mira i opuštanja naprosto obuzima. Takav godišnji odmor si jednostavno morate priuštiti. Eksterijer je zaista specifičan, od prvog ulaska na parcelu, vidljiv je neobičan oblik bazena koji vili daje poseban šarm do savršenog noćnog osvjetljenja koji će goste oduševiti dok budu ispijali čašu vina u društvu svoje obitelji i prijatelja. Uz to, ovdje ćete pronaći mir,  okruženi šumom i netaknutom prirodom koja se proteže sve do plominskog gorja.

kuća za odmor s bazenom CIO096 NOVASOL

Nadamo se da će gosti prepoznati vrijednost ove vile koja je uređena upravo kako bi uživali i proveli u njoj svoj nezaboravan godišnji odmor!

MI u NOVASOLu ponosni smo da se ova ljepotica nalazi u našoj ponudi!