Izjava o zaštiti privatnosti

U nastavku ćete pronaći naš pravilnik o zaštiti podataka. Ukoliko imate pitanja dobrodošli ste da nas kontaktirate putem telefona na 052 770 200

ili putem emaila na novasol@novasol.hr

Kakve informacije se prikupljaju i zašto?

Mi prikupljamo dvije vrste informacija o Vama kad posjetite naše internetske stranice. Prvi tip informacija su one koje ste upisali prilikom rezervacije objekta. Druge informacije prikupljaju se vezano za funkcionalnost naših stranica kako bismo bili u mogućnosti kontinuirano unaprijeđivati njihovu funkcionalnost.

Informacije koje ste nam ustupili

Informacije koje potražujemo od Vas su uglavnom Vaše ime, adresa, broj telefona, e-adresa te su nam u nekim slučajevima potrebni odgovori na anketna pitanja za potrebe razvoja internetskih stranica. Navedene informacije pohranjene su zajedno s informacijama o tipu smještaja koji želite rezervirati, terminu u kojem želite putovati te referentni broj. Ove informacije pružaju nam mogućnost upotpunjenja rezervacije odnsono ispis popratne dokumentacije i vouchera. Nadalje ove informacije mogu se koristiti u statističke svrhe prilikom ocjenjivanja naših proizvoda i sl. i za slanje promidžbenih materijala kao što su brošure, katalozi te ostali informativni materijal vezani za naš proizvod.

Uvjeti plaćanja

Kad plaćate kreditnom karticom, od Vas tražimo da nam dostavite nositelja kreditne kartice, broj kreditne kartice, datum isteka te CVC (Card Verification Code). Navedene informacije ne spremaju se u našim bazama već se spremaju u kriptirane obrasce na serverima koje osigurava naš partner Telecom Scandinavia.

Sva komunikacija u svezi s plaćanjem osigurana je SSL sigurnosnim protokolom za što je vidljiv valjani certifikat što je potrebno kako biste Vi bili sigurni prilikom plaćanja kreditnim karticama na internetskim stranicama NOVASOLa.

Vaša e-mail adresa

Prilikom vršenja rezervacija preko NOVASOLa, preporučujemo da nam dostavite Vašu e-mail adresu. Na taj način ćemo biti u mogućnosti dostaviti Vam potvrdu o rezervaciji te ćete na taj način biti sigurni da su sve informacije ispravno zabilježene. Prilikom plaćanja kreditnom karticom također ćemo biti u mogućnosti poslati na Vašu e-mail adresu sve registrirane odnosno naplaćene iznose.

 

Vaš e-mail neće se koristiti u druge svrhe osim gore navedenih bez Vašeg prethodnog odobrenja.

Newsletteri

Ukoliko ste zainteresirani za redovito dobivanje novosti i posebnih ponuda, možete se pretplatiti za naš newsletter. Da biste mogli zaprimati newslettere, potrebno nam je dostaviti svoju e-mail adresu.

Newsletter se šalje jednom mjesečno, a sadrži vijesti, posebne ponude, savjete za odmor i sl. Ukoliko ste se prijavili za zaprimanje newslettera uvijek se možete i odjaviti klikom na link u newsletteru. Također se možete odjaviti na internetskim stranicama klikom na gumb newsletter.

 

Nikad ne šaljemo newslettere ili slično bez Vaše dozvole.

Prikupljeni podaci

Kada se krećete na našim internetskim stranicama, mi prikupljamo informacije o stranicama koje ste posjetili te vremenu koje ste na njima proveli. Ove se informacije prikupljaju u pozadini te iste ne možete vidjeti. Ove informacije ne otkrivaju nam Vaš identitet - stoga ne možemo prikupljati druge informacije osim koje ste stranice posjetili na našim web stranicama.

Dobivene informacije koristimo kako bi smo provjeravali funkcionalnost na našim web stranicama te brzinu dostavljanja traženih informacija.

Koliko dugo čuvamo prikupljene informacije?

Prikupljene informacije čuvamo 5 godina.

Kako se podaci čuvaju?

Podaci se čuvaju nekriptirani no zaštićeni od neovlaštenog korištenja. Koristimo napredan firewall za zaštitu od neovlaštenog pristupa sustavu te na taj način štitimo Vaše osobne podatke. Firewall također štiti naše interne mreže od neovlaštenog pristupa s interneta.

Prilikom rezerviranja u NOVASOLu uz plaćanje kreditnom karticom plaćanje se nastavlja online putem SSL certifikata našeg partnera Telecom Skandinavia.

To znači da se podaci o kreditnoj kartici niti u jednom trenutku ne zadržavaju u našem sustavu.

Tko koristi informacije?

Informacije mogu koristiti isključivo autorizirani djelatnici NOVASOLa i samo za gore naveden svrhe. Spomenute podatke koriste djelatnici iz marketinga, pozivnog centra, odjela rezervacija i sl.

 

Podaci se ne mogu prenositi na treće strane bez prethodnog odobrenja.

Kontakt

Ukoliko želite svoje podatke izbrisati iz našeg sustava ili imate bilo kakvih pitanja možete nas kontaktirati:

 

NOVASOL A/S

Virumgårdsvej 27

DK-2830 Virum

Tel. u Hrvatskoj: 052 770 200

novasol@novasol.hr

Kolačići (Cookies)

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se sprema na Vaše računalo. Ne radi se o programu i on ne može oštetiti ili prenijeti virus ili sl.

Radi u pozadini te ne ometa rad na računalu.

Sadržaj i korištenje kolačića

Kolačići ne sadrže podatke o Vama te ne govore o Vašem identitetu. To vrijedi za naše kolačiće kao i za one naših partnera (treće strane). Kolačići samo prikupljaju podatke o Vašem posjetu stranici. Koristimo ih za optimiziranje svojih stranica, npr. da bi se sustavu omogućilo pamćenje sadržaja koje ste prethodno posjetili i da stranica pohrani odabrane objekte u Moje odabrane objekte. Također nam pomaže učiniti stranice jednostavnijima za korištenje i dostupnijima s odgovarajućim sadržajem u najkraćem vremenu. Jednake informacije se koriste i kada upotrebljavate mogućnost čavrljanja (chat) na našim stranicama tako što nam je poznato koje su stranice bile posjećene i možemo Vam lakše pomoći s Vašim pitanjima. Na našim stranicama možete gledati video sadržaje o objektima za odmor te odredištima. Video sadržaje su nam ustupila dva partnerska poduzeća što znači da će Vam prilikom gledanja tih sadržaja biti predstavljeni njihovi kolačići.

Da bismo bili u prilici optimizirati svoje stranice i nuditi Vam mogućnost čavrljanja i video sadržaje, usko surađujemo s provjerenim parterima koji postavljaju i koriste kolačiće (kolačići treće strane) kao što smo prethodno spomenuli.

Radi se o sljedećim partnerima: Webtrends, Google Analytics, Crazyegg, EOS i Tradetracker nam daju uvid u statistike o broju posjeta našim stranicama te nam pomažu u razumijevanju jednostavnosti korištenja naših stranica za pojedince.

Comm100chat omogućuje čavrljanje na našim stranicama, a YouTube i 123Video omogućuju Vam prikaz naših video sadržaja.

Stranice društvenih mreža (plug-in)

Naše stranice sadrže mogućnost dijeljenja odnosno plugin-ove društvenih mreža kao što su: Facebook, Twitter i Google+. Ako ste član stranica neke od tih društvenih mreža i prijavljeni ste dok pretražujete naše stranice, stranice društvene mreže imaju uvid u to kojim ste informacijama pristupili. Ako odaberete neku od mogućnosti dijeljenja, kao što je Facebookov „Sviđa mi se“ ili Twitterov „Tweet“, ta se informacija šalje i pohranjuje na Vašoj stranici društvene mreže. Da biste izbjegli pohranjivanje podataka o sebi i dijeljenje informacija o svom ponašanju odnosno posjetima na internetu s društvenim mrežama, možete se odjaviti s društvene mreže prije posjeta stranicama NOVASOL.

Prihvaćanje kolačića

Koristeći naše stranice prihvaćate način na koji NOVASOL koristi kolačiće naveden na ovoj stranici. Ovdje možete pročitati (na engleskom jeziku) o brisanju kolačića i o blokiranju kolačića u svom pretraživaču.