Novasol reversed logo

Tražite Croatia Luxury Rent?

Zadovoljstvo nam je objaviti da je Croatia Luxury Rent od sada dio NOVASOL obitelji.
Uzbuđeni smo što ćemo našem europskom portfoliju dodati i opsežni broj nekretnina ovog brenda.

Sa preko 50 godina tradicije zadovoljstva naših gostiju, NOVASOL nudi kvalitetu, uslugu i pouzdanost u svakom trenutku.

Molimo, kliknite na gumb ispod kako biste nastavili.

Nastaviti na NOVASOL
Part of Awaze logo

Hrvatska, više od mora, planina i ravnica

Hrvatska je zbog svoje raznolikosti neiscrpna turistička destinacija. Mnogi se gosti rado vraćaju u već posjećene krajeve, a mnogi otkrivaju uvijek nešto novo. Zahvaljujući pobuđenom interesu stranih gostiju i mi domaćini možemo uživati u uređenim pješačkim i označenim biciklističkim stazama, mnogim zaboravljenim prirodnim ljepotama, gastronomskim otkrićima i brojnim manifestacijama. Okruženi kulturnim znamenitostima i prirodnim ljepotama ne moramo na daleki put kako bismo proveli savršeni tjedan ili idilični vikend.

Dovoljno je odabrati destinaciju, jer NOVASOL ima u svojoj ponudi najviše kvalitetnih kuća i apartmana u svim dijelovima Hrvatske: od Umaga do Iloka, od Svetog Martina na Muri do Cavtata.

Smještaj Hrvatska

Popularne kuće za odmor u Hrvatska

Loading...

Istra – omiljeni poluotok Hrvatske

Tijekom dvadesetog stoljeća Istra je postala sinonim za ljetovanje nebrojenim turistima. Njena dugačka i pristupačna obala, posebno ona zapadna s nezaboravnim zalascima sunca, iako masovno posjećivana ne gubi svoje čari. Bogata kulturna baština, romantični kameni gradići, divlje plaže, čisto more i vrhunska gastronomija faktori su koji čine odmor u Istri besprijekornim. Od Pule do Umaga, svaka destinacija zapadne obale pun je pogodak, zato rezervirajte na vrijeme jer inozemni gosti planiraju svoj boravak u Istri godinu dana unaprijed. Jug Istre pripada općini Medulin s dugom tradicijom turizma i rtu Kamenjak, parku prirode čijih je tridesetak uvala razdvojeno čudesnim stijenama. Istočna obala Istarske županije proteže se od općine Ližnjan do padina Učke gdje graniči s Kvarnerom. Prednost je što s ove strane Istre izlazi sunce, pa na njenim plažama možete uživati već od ranog jutra. Općine Ližnjan, Marčana, Barban i Labin skrivaju bezbroj divljih uvala, od kojih se one najduže, najljepše ali i najposjećenije, nalaze u Rapcu.

Između istočne i zapadne obale Istre zadnjih se desetljeća pojam odmora vrtoglavo uzdigao na višu razinu. Obnovljene starine pretvaraju se luksuzne kamene kuće s bazenom i dodatnim sadržajima i grade se nove moderne vile koje pretvaraju godišnji odmor u doživljaj za pamćenje. Donedavno gotovo nepoznata unutrašnjost Istre u čijem se zelenilu kriju srednjovjekovni gradići kamenih zidina danas postaje oaza hedonizma. Tome su uzrok i mnogi agroturizmi i konobe koje nude autohtone proizvode, delicije od tartufa, lokalna vina i maslinova ulja nagrađivana na svjetskoj razini, kao i sadržaji avanturističkog, sportskog i zabavnog tipa. Kao da to nije dovoljno, odabirom kuće za odmor u središtu Istre od mora ste udaljeni tek pola sata vožnje.

Odmor u srcu Istre

Odmor na Kvarneru

Dramatični krajolici gdje se susreću primorje i gorje značajke su apartmana i kuća za odmor Kvarnera. Opatijska rivijera nije samo niz šljunčanih plaža pod obroncima Učke. Fantastična šetnica Lungomare duga je dvanaest kilometara i povezuje Opatiju sa svim mjestima rivijere.

Dođete li u Kastavštinu u pokladno vrijeme, čuvajte se magije rogatih zvončara. Rijeka je najveći grad regije koji je ne samo prijestolnica kulture nego i grad pun vreve tijekom cijele godine. Crikvenica i Novi Vinodolski dijele vinorodno zaleđe – dolinu Vinodol. Obje rivijere sastoje se od niza naselja sa šljunčanim plažama i južnih obronaka gdje su se smjestili komforni apartmanima i kuće za odmor s panoramskim pogledom. Senj u podnožju Velebita najjužnija je kopnena destinacija Kvarnera poznata po uskocima i tvrđavi Nehaj. Kvarnersko zaleđe s Gorskim kotarom skriva najdublje i najstarije šume Hrvatske, pa tako i nacionalne parkove Risnjak i Sjeverni Velebit. Opatijska rivijera, Gorski kotar i Vinodol zajedno nude čak jedanaest od devetnaest kvarnerskih uređenih biciklističkih staza. Zbog truda koji se na Kvarneru ulaže u održavanje biciklističkih, pješačkih i planinarskih staza, Kvarner je postao sinonim za aktivni odmor.

Smještaj na kvarnerskim otocima

Mostom možete doći na Krk, najsjeverniji od pet velikih kvarnerskih otoka. S njega trajektom stižete na Cres, otok divljeg krajolika s jedinstvenim i zaštićenim životinjama poput bjeloglavih supova. Nastavite li vožnju na jug do Osora, prijeđite most i otkrijte Lošinj, s više od devet stotina vrsta autohtone flore. Mali Lošinj najveći je otočki grad Hrvatske i dom Apoksiomena. Otok Rab dom je najvećim pješčanim plažama Kvarnera i na njega stižete kratkom trajektnom plovidbom iz sela Stinica. Tamo ćete čuti priče o posjetu engleskog kralja Edvarda VIII. i Wallis Simpson rapskim plažama te kako su upravo oni začetnici nudizma na Jadranu.

Zagreb i kontinentalna Hrvatska

Napuštajući Kvarner preko planinskih masiva dolazite u kontinentalnu Hrvatsku i Liku s nacionalnim parkom Plitvička jezera. Šire područje Karlovca i Slunja prava je destinacija za aktivni odmor uz rijeke, osobito ljubiteljima raftinga i kajakinga.

Nastavite li na sjever preko Ozlja prema Samoboru, vidjet ćete park prirode Žumberak-Samoborsko gorje. Nedaleko se nalazi Medvednica, park prirode pod kojim leži Zagreb. Glavni grad s okolnim mjestima povezuje mreža čak trinaest uređenih biciklističkih ruta. Za cikloturiste u svom zelenilu Međimurje skriva 750 km uređenih staza uz tokove Drave i Mure čiji su dijelovi dionice međunarodnih trasa. Vožnja biciklom varaždinskim krajem vodi vas šumama do najpoznatijih dvoraca Hrvatske, dok najpoznatija biciklistička ruta Zagorja spaja Krapinske i Tuheljske toplice i zato se zove „Dva izvora“. Cijelo područje bogato je ljekovitim izvorima, vinogradima, voćnjacima i odličnim gostionicama. Kao uspomenu sa sobom ponesite tradicionalnu zagorsku igračku ili licitar koji osim u obliku srca postoji i kao konj, ptica, gljiva i vijenac.

Sisak, Kutina, Bjelovar i Koprivnica malene su destinacije, svaka sa svojim čarima koje na prijelazu iz riječnih dolina i brežuljaka u slavonsku ravnicu. Koprivnica ne samo da osim odličnih biciklističkih staza već ima i muzej i spomenik biciklima. U blizini možete posjetiti park prirode Lonjsko polje. U Slavoniji ćete pronaći apartmane i kuće za odmor smještene uz plodna polja, šume i vinograde. No nije sva Slavonija ravna; Tu su Požeška gora, Psunj, park prirode i istoimena planina Papuk, Krndija i Dilj gora. Staze obližnjeg Kutjeva osmišljene su kao vinsko-biciklističke. Čak 138 kilometara međunarodne biciklističke rute prolazi duž Dunava istočnom Slavonijom, Baranjom i Srijemom. Preporučujemo izlet i vožnju čamcem Kopačkim ritom. Ne propustite nasmijati se uz bećarac koji je pjesma i šala u jednom.

Upoznajte Dalmaciju

Od južnih obronaka masiva Velebit do Prevlake na granici s Crnom Gorom pruža se najveća obalna povijesna regija Hrvatske. Bogata prošlost i mediteranska priroda čine Dalmaciju destinacijom iz snova. U Dalmaciji se nalazi pet parkova prirode: Dinara, Telašćica, Lastovsko otočje, Biokovo i Vransko jezero. Tu su i četiri nacionalna parka: Paklenica, Kornati, Mljet i Krka. Neka povijesna blaga Dalmacije nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske materijalne kulturne baštine: Dubrovačke zidine, mletačke utvrde u Šibeniku i Zadru, stećci u imotskoj krajini i Konavlima, stara jezgra Trogira, Dioklecijanova palača i središte Splita, katedrala sv. Jakova u Šibeniku i Starogradsko polje na Hvaru. Zadar, Šibenik, Trogir, Split, Makarska i Dubrovnik najveći su gradovi Dalmacije koji će vas u svim godišnjim dobima dočekati raširenih ruku. Ako su vam gradovi i obala bučni, dođite na otoke gdje plaže nikada nisu daleko ili u Zagoru gdje možete pronaći doista mnogo kuća s bazenom i prostranim okućnicama. Dalmacija se može pohvaliti s više od stotinu kilometara šljunčanih plaža, od kojih je najpoznatija Zlatni rat u Bolu, a najveći broj većih pješčanih plaža pronaći ćete u Ninu i Omišu te njihovoj okolici. Kamo god da krenete, pratit će vas zvuci klapske pjesme i suhozidi, a i jedni i drugi se nalaze na popisu UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine.

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Šteta bi bila ne upoznati destinaciju u kojoj živite. Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor i iz svog privremenog doma saznajte koliko je vaša domovina čudesna.