Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vile, kuće za odmor i apartmani na Malom Balatonu

Kis-Balaton je 22 kilometra dugačko i maksimalno 4 kilometra široko jezero, na jugozapadu Balatona, te kao široko, koherentno vodeno stanište ima jedinstvenu vrijednost u Europi.

Okolica takozvanog ''malog'' Balatona je posebno privlačna onima koji se žele istinski odmoriti i obnoviti svoje tijelo i duh u jednoj od vila, kuća za odmor i apartmana. Već od kraja prošlog stoljeća ovo je područje poznato kao bogato stanište ptica, očuvano, čak i nakon isušivanja močvare 20-ih godina. Jedinstveni svijet životinja i biljaka savršen je za dugačke šetnje. U močvarnim i blatnim područjima gdje raste trstika, uzduž obale ovog jezera, gnijezde se deseci tisuća ptica, poput čaplji, kormorana i ptica pčelarica. Za ornitologe je ovo pravi raj. Najbolja mjesta za promatranje su otoci Pap-sziget i Kányavári-sziget.

Područje spada u zaštićeni dio prirode i može se posjetiti samo u organiziranim grupama sa vodičem i uz prethodnu dozvolu.

Zalakaros

Južno od Kis-Balatona leži grad Zalakaros, poznat po vrućim izvorima. Sa 2.300 metara dubine izvire proključala vruća voda. U gradu se nalazi liječilišni spa centar sa 21 bazenom i velikim kupališnim parkom. Voda se koristi u medicinske svrhe, za olakšavanje i zacijelivanje mnogih zdrastvenih tegoba, poput neuroloških problema i problema lokomotornog sustava. No, i zdravi ljudi izuzetno cijene blagotvornost ove vode.

Vile, kuće za odmor i apartmani, pravi su izbor za istovremeno opuštajuć i ispunjen odmor u ovom kraju jedinstvenih prirodnih karakteristika.