Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Srednja Dalmacija

Srednja Dalmacija prepoznatljiva je po prekrasnim plažama na području Makarske, osobito stijenom u Brelima koja je postala njenim simbolom, i plaži Zlatni rat na otoku Braču. Te su plaže učestao detalj razglednica, a bijeli žal i bistro plavo more pozivaju Vas svojom ljepotom. Ljubitelje kulture čekaju dvije osobite poslastice: u Splitu Dioklecijanova palača te stara gradska jezgra gradića Trogira – spomenici kulture koji su pod zaštitom UNESCO-a. Željni noćnog života dobro će se provesti na obali, u barovima na plaži, i u klubovima u Makarskoj, Hvaru, Bolu i Splitu. Na otoku Hvaru ima mjesta i za ljubitelje mirnijeg odmora.

 

Makarska, Baška Voda, Brela i Tučepi poznata su mjesta Makarske rivijere, prepoznatljiva po divnim šljunčanim plažama, aktivnostima za sve generacije, noćnoj zabavi, sportovima na vodi, najraznovrsnijoj ponudi rekreacije te ponajboljim restoranima i konobama s neizostavnom tradicionalnom hranom i vinima. Na planini Biokovo je još uvijek moguće osvježiti se hladnom izvorskom vodom, a ljubitelje aktivnog odmora te ekstremnih sportova neće ostaviti ravnodušnima.

 

Isti ti ljubitelji sportskih aktivnosti doći će na svoj račun na širem omiškom području gdje se uz groske aktivnosti mogu okušati i u raftingu u kanjonu Cetine. Na tom je području i pojas lijepih pješčanih i šljunčanih plaža sve od Splita, Stobreča i Podstrane, preko Krila, Duća, povijesnog gusarskog Omiša pa sve do Mimica i Piska. Svaki od srednjodalmatinskih otoka priča svoju posebnu priču miomirisa ružmarina, lavande i mora.

 

Posjetite unutrašnjost i dalmatinsku Zagoru koja će Vam pokazati srce kamenjara te Vas iznenaditi svojom gastronomskom ponudom. Zagledajte se u dva krševita bisera imotskog područja: Crveno i Modro jezero. Za sve ljubitelje jahanja tu je Sinjska krajina i njeni brojni jahački klubovi s plemenitim konjima.