Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Sjeverna Dalmacija

Smještena na samom središtu hrvatskog Jadrana, u najrazvedenijem dijelu njegova arhipelaga, s brojem otoka „koliko je i dana u godini“ sjeverna Dalmacija pravi je raj za nautičare i one koji „držeći se kraja“ tragaju za neposrednim doživljajima i ljepotama netaknute prirode i čovjekova tisućljetnog stvaralaštva.

 

Zahvaljujući smještaju na spoju geografski različitih hrvatskih regija ovdje se kao rijetko gdje drugdje može naći toliko toga na tako malom prostoru. Unutar kojih dvjestotinjak kilometara izmjenjuju se tirkizno prozirno more, smaragdne jezerske vode, snježni planinski obronci, plodna zaravan i škrti krš, drevni gradovi i usamljene otočke uvale. Parkovi prirode i nacionalni parkovi, raznovrsna ugostiteljska ponuda, probrani domaći specijaliteti organski uzgojene hrane, bezbrojne mogućnosti aktivnog odmora i izletničkih programa svrstavaju Zadar, Šibenik, koji se odlikuju jedinstvenim povijesnim i arhitektonskim spomenicima, i njihovu okolicu te otoke u sam vrh turističke ponude Hrvatske.

 

Na području šireg šibenskog područja nalaze se dva potpuno različita nacionalna parka. Nacionalni park Krka pruža doživljaj kanjona rijeke s jezerima i njenim slapovima, dok Nacionalni park Kornati nudi spektakularnu ljepotu otočnog kornatskog arhipelaga uz nezaboravan prizor kamena, mora i tišine. Na rivijeri posjetitelji najpopularnijih klubova u Vodicama i Primoštenu dolaze na svoj račun.

 

U široj okolici Zadra nalaze se nacionalni park Paklenica, za sve one željne aktivnog odmora, te parkovi prirode Vransko jezero u blizini Biograda na moru i Telašćica na Dugom Otoku čije su prirodne ljepote nezaobilazne. Zanimljive legende i ljepote podmorja oduševit će posjetitelje otoka i otočića zadarskog arhipelaga.