Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vile, kuće i apartmani za odmor u Hrvatskoj

Ferienwohnung Kroatien

Nekadašnje antičko ime Mare Hadriaticum, danas je poznato kao Jadransko more koje svojim nebrojenim kvalitetama i ljepotom privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Obala rascjepkana zaljevima, uvalama, poluotocima, tisućama otoka, otočića i hridi, oplakivana je morem idealnim za plivanje, surfanje, ronjenje, ribolov ili idilične vožnje brodom. Bilo da ste ljubitelji izležavanja na suncu na šljunčanim plažama ili skrovitom obalnom stijenju, jedriličarski entuzijasti ili željni uzbudljivih sportova na vodi, odmor na Hrvatskoj obali Jadranskog mora savršeno je odredište. Nadprosječna prozirnost dokazuje čištoću, a idealan omjer slanosti i ugodna temperatura omogućit će bezbrižno kupanje i uživanje u čarima koje donosi ljeto. Gusta borova šuma, stoljetni maslinici i raskošni vinogradi, šarmantna otočna naselja i povijesne gradske jezgre, kojima se diče Pula, Zadar, Split, Korčula ili Dubrovnik mnogima ostavljaju poseban dojam i osjećaj koji uvijek iznova privlači ovom dijelu mediteranskog raja. Vile, kuće i apartmani za odmor u Hrvatskoj najbolji su odabir za uživanje privatnog ozračja i odmor bez ograničenja, a nalaze se uz čitavu obalu od samog sjeverozapada Istre i kroz njenu unutrašnjost, širom kvarnerske rivijere te uz čitavu obalu Sjeverne, Srednje i Južne Dalmacije i na brojnim dalmatinskim otocima.

 

Jedinstveni krajolici i kulturno-povijesna baština pod posebnom su zaštitom kako bi se očuvala njihova ljepota, a pružaju mogućnost istinskog uživanja aktivnosti na otvorenom i to ne samo u ljetnom dijelu godine. Šetnje, penjanje, planinarenje, biciklizam, jahanje, rafting, razgledavanje povijesnih znamenitosti te atraktivne manifestacije na raspolaganju su za uživanje tijekom cijele godine u mnogim regijama i destinacijama na obali. Nacionalni park Brijuni u Istri, park prirode Učka na Kvarneru, Nacionalni park Kornati u zadarskom arhipelagu ili Krka u blizini Šibenika, nacionalni park Mljet u Južnoj Dalmaciji te brojni parkovi prirode diljem obale ili njenom zaleđu omogućit će kvalitetno provedeno vrijeme na odmoru.

Očuvana priroda, tragovi burne prošlosti i bogata kulturna baština sa gostoljubivim duhom stanovnika i suvremenom turističkom ponudom, izvrsna su kombinacija užitaka u Hrvatskoj. Zamislite smještaj koji vam najviše odgovara i rezervirajte vilu, kuću za odmor ili apartman za poseban doživljaj i najbolji odmor ikada. Ne brinite se ni za vrijeme, jer će mediteransko podneblje osigurati mnoštvo sunčanih i ugodnih dana za uživanje.

Istarski poluotok svojevrsno je carstvo vrhunske gastronomije i razvijene turističke djelatnosti u okviru koje se nudi mnoštvo mogućnosti za sasvim poseban i zanimljiv odmor. Bilo da ste ljubitelji seoskog mira, kulturni zanesenjaci, željni dobrog provoda ili finih specijaliteta, rekreativci ili profesionalci u nekom sportu, Istra može ispuniti sve vaše želje. Koncerti slavnih pjevača u pulskoj Areni, natjecanje najboljih tenisača svijeta na ATP turniru Croatia Open u Umagu ili Motovunski filmski festival samo su dio atraktivnih događanja koji privlače posjetitelje upravo Istri. Vi možete birati vile, kuće i apartmane za odmor smještene uz obalu, u okolici romantičnih gradova, u blizini mnoštva zabavnih sadržaja ili u idiličnom okruženju unutrašnjosti. O smještaju koji najviše odgovara vašem raspoloženju i potrebama saznajte nešto više i rezervirajte vilu, kuću za odmor ili apartman u Hrvatskoj. Čašica vrhunske Malvazije i umak od delikatesnih tartufa savršeno će se uklopiti u ozračje jedne od luksuznih stancija ili moderno opremljenih apartmana za odmor uz more. Uživajte!

Hrvatska

Gdje se na jednom mjestu isprepliću planinski vrhovi, obala i nečujni otoci smjestila se regija Kvarner, idealna za odmor u svim godišnjim dobima. Izvrstan položaj nadomak mnogih prirodnih ljepota i duga turistička tradicija čini ju privlačnim odredištem za zanimljiv i aktivan odmor tijekom cijele godine. Želite li samostalno isplanirati odmor bez ikakvih vremenskih ograničenja, a istovremeno uživati privatno ozračje unutar vlastita četiri zida odaberite odmor na jednoj od prelijepih kvarnerskih rivijera, kao što je opatijska ili crikvenička, odmor u okolici grada Rijeke, na obali uz Novi Vinodolski ili možda Senj te rezervirajte vilu, kuću za odmor ili apartman. Planinarenje u parku prirode Učka, šetnje raskošnim parkovima Opatije, skupljanje kestena u šumama Lovrana ili sudjelovanje na glasovitom Riječkom Karnevalu, samo su dijelić mogućnosti koje Kvarner pruža. Jeste li ljubitelji mora i želite uživati u nebrojenim sportovima na vodi, kvarnerski otoci odličan su odabir. U akvatoriju otoka Lošinja možete uroniti u svijet podmorja i uživati u dobrim dupinima koji tu obitavaju. Mogućnosti su uistinu raznovrsne. Vile, kuće i apartmani za odmor nalaze se i na kvarnerskim otocima, a vi možete izabrati vama najprivlačniji smještaj i otok:

Otok Krk | Otok Pag | Otok Rab

Boravak u vili, kući ili apartmanu za odmor u Dalmaciji, donosi odmor posebno opuštenog mediteranskog ambijenta kojim zrače gradovi uz obalu, ali i netaknuta priroda zaleđa i stotine otoka koji se rasprostiru od samog sjevera do izrazito sunčanog juga Dalmacije. Nerijetko se može uživati blizina živahnih, povijesnih gradskih jezgri i šetališta uz more, ali i blizina prekrasnih plaža, kako onih poznatih i omiljenih, tako i skrovitih i osamljenih. Odmor u okolici Zadra, znamenitog Splita, na makarskoj rivijeri, dubrovačkom primorju ili na jednom od otoka, poput Brača, Šolte ili Korčule, jedinstven je doživljaj Mediterana. Uz idilično okruženje stoljetnog maslinika ili raskošnog vinograda te veličanstvene panorame na beskrajno morsko plavetnilo savršeno će se stopiti kapljica dobrog domaćeg vina i ukusno spremljena, svježe ulovljena riba. U kontaktu sa ovdašnjim stanovništvom ne prolazi neprimjetno njihov posebno šaljiv duh. Karakteristična kulturna događanja, ribarske fešte vedrog karaktera do kasno u noć, festivali dalmatinske pjesme i tradicionalni plesovi, često su poseban doživljaj na kraju dana provedenog u sunčanju, kupanju i brojnim aktivnostima na otvorenom. Rezervirajte vilu, kuću za odmor ili apartman i doživite poseban ugođaj raspjevane Dalmacije.