Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vile, kuće i apartmani u Lici

Regija –Lika obuhvaća prostor od malog gradića Gračaca na jugu pa sve do planine Mala Kapela na sjeveru a u tom prostoru bez obzira na kršno tlo nalaze se plodna polja koja su dobila imena po rijekama ponornicama Gackoj, Krbavi i Lici.

Područje očuvanih prirodnih ljepota, kao što je područje Like postaje sve privlačnije odredište pa tako i Nacionalni park Sjeverni Velebit

Nacionalni park izrazito raznolik krški fenomen sa bogatstvom živog svijeta i iznimnih prirodnih ljepota na relativno malom prostoru.

 

Nacionalni park Plitvička jezera

Plitvička jezera smješten su u srcu Hrvatske sastoje se od 16 prekrasnih plavo-zelenih jezera povezanih nizom slapova i kaskada u obliku lanca kroz šumovitu dolinu. Bez obzira u koje godišnje doba posjetite Plitvička jezera, ona će Vas svaki put iznova oduševiti te svaki put kada se budete vraćali imat ćete osjećaj kao da ste tamo prvi put.

 

Nacionalni park Paklenica

Područje NP-a ima i oko 150km planinarskih staza i puteva. Svakako najposjeæenija je staza od ulazne recepcije, kanjonom Velikom Paklenicom do Planinarskog doma Paklenica . Klanac Velike Paklenice je dug 2,5 km, u čijem gornjem dijelu se nalazi najveća okomica u Velebitu: Anića - kuk. Ta 400 m visoka stijena ujedno je i najpoznatija alpinistička točka u Hrvatskoj.

 

Rastoke

Nastale su igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se je poigrala modrozelenim vodama rijeke te ih rastočila u mnoštvo pršatavih slapova od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa. Rastoke su zapravo prvi uvod u Plitvička jezera. Za razliku od tih jezera Rastoke su posebne po tome što se u to bogatstvo zelenila po otočićima i hridima pred tristo godina ispreplelo ljudsko naselje s mlinovima.

 

Špiljski park Grabovača pokraj Perušića

Grabovača je uzvišenje-brdo, dio kontinentskog dijela srednjeg Velebita, smještena između ličke krške zaravni i Perušićkog polja. Nalazi se na 770 m nadmorske visine. Šest špilja i jedna jama od kojih su èak tri špilje na popisu zaštićenih nacionalnih geomorfoloških spomenika prirode.

 

Muzej Like

Regionalni muzej skrbi za svu pokretnu spomeničku baštinu, te za nepokretne spomenike kulture na podruèju regije Like, danas kontinentalnog dijela Ličko-senjske županije.

 

Rodna kuća Nikole Tesle

Memorijalni centar je zamišljen da objedinjuje više disciplina: znanost, umjetnost, turizam te okuplja razne tipove korisnika: djeca predškolskog do medijskih umjetnika.

 

Spomen dom dr. Ante Starčevića

„Otac domovine“ Starčević je veličao hrvatsku povijest i kulturu, smatrajuæi Hrvate jednim od odabranih naroda s važnom povijesnom misijom koja je u proteklom razdoblju završena obranom Europe od Turaka.

Odaberite svoj smještaj kod domaćina i krenite u otkrivanje zelene oaze Hrvatske.